Politika 26.10.2021.

Raspravom o zaduženju nastavljena sjednica gradskog parlamenta

ČITANJE: 1 minuta

Sjednica Skupštine grada Banjaluka nastavljena je jutros odborničkom raspravom o prijedlogu odluke o zaduženju emisijom hartija od vrijednosti.

Sjednica se održava u sali gradskog parlamenta, a trenutno je prisutno 26 odbornika.

Pred odbornicima je i niz drugih važnih tačaka, između ostalih, Nacrt prvog urbanističkog plana Banjaluke, preporuke o korištenju ćirilice i odluka o usvajanju plana kapitalnih investicija grada u periodu od 2021. do 2023. godine, više odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostora pod posebnim uslovima, te više tačaka iz oblasti prostornog uređenja.

Na dnevnom redu nalaze se 64 tačke, od kojih je tokom dosadašnjeg rada najviše pažnje privuklo razmatranje Nacrta rebalansa budžeta koji iznosi 166,6 miliona KM i veći je od prvobitnog za 16,87 miliona KM ili 11,3 odsto.

Prva sjednica nakon ljetne pauze prekinuta je 12. oktobra nakon saznanja da je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić pozitivan na virus korona, a nakon toga ekipe banjalučkog Doma zdravlja testirale su sve odbornike i sve koji su bili prisutni u skupštinskoj sali, od kojih je još nekoliko osoba bilo pozitivno.

Gradski parlamentarci su jednoglasno na zasjedanju 11. oktobra usvojili prve tri tačke dnevnog reda koje se odnose na konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada Banjaluka za period od 1. januara do 30. juna.

Usvojena je i odluka o raspodjeli utvrđenog suficita i neutrošenih namjenskih sredstava za 2020. godinu i iz prethodnog perioda.

(E.M)