RASPUST SE BLIŽI, RODITELJI SE PITAJU Šta je sa programom sporta u školama?

Program „Razvoj sporta u školama“ kojim Grad namjerava da unaprijedi nastavu fizičkog vaspitanja za osnovce, još nije počeo mada je po najavama ovaj novi koncept rada trebalo da “zaživi” ovog mjeseca.

Roditelji su sa oduševljenjem dočekali ovu ideju, jer se kažu, inače malo pažnje posvećuje fizičkim aktivnostima, ali s obzirom da se kraj školske godine bliži sve su manje uvjereni da će novine biti uvedene u ovom polugodištu.

– Ideja je odlična, jer dešava se da djeca nekada ni nemaju časove fizičkog, a posebno me zanima hoće li biti  dodatnih sportskih sekcija, ali u školi ne znaju da nam kažu kada će to uopšte početi- govori majka koja stanuje u Obilićevu.

Odgovor za sada nema ni načelnik Odjeljenja za sport i omladinu Dragan Banjac.

– Usaglašavamo proceduru sa Ministarstvom prosvjete RS jer ovo je prvi put da se u Banjaluci radi jedan ovakav projekat i ima još nekih nepoznanica, ali nadam se da ćemo riješiti to što prije- rekao je Banjac.

Pojasnio je da će program startovati istovremeno u svim banjalučkim školama, ali nije želio precizirati da li roditelji ove novine mogu očekivati od idućeg mjeseca.

– Ne mogu ništa reći, dok ne riješimo sve sa ministarstvom. Imamo isplanirano šta će se raditi sa djecom, samo nam treba dozvola da možemo ući u škole – izjavio je on.

Planirano je da sa učenicima od 2. do 5. razreda profesori rade kombinaciju svih sportova kako bi se razvijale motoričke sposobnosti djece.

Osnovcima u starijim razredima biće pružena mogućnost da prema svojim afinitietima biraju sportsku disciplinu koju će besplatno trenirati u svojim školama.

Rezultati ankete sprovedene među banjalučkim osnovcima pokazuju da djeca najviše vole fudbal, zatim košarku i odbojku, a najmanje su zainteresovani za šah, aerobik i stoni tenis.

(Srpskainfo)

TEGELTIJA: Neistinite informacije o krivičnim i disciplinskim prijavama protiv mene

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milan Tegeltija, reagovao je na tekst jednog portala u kojem se navodi da je protiv njega i drugih članova savjeta podnesena disciplinska i krivična prijava za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja i ovlaštenja. Njegovu reakciju objavljenu na Facebook profilu prenosimo u cjelini: “Kako to izgleda kad se neprofesionalnim radom novinara

VOLFGANG PETRIČ: Bombardovanje bilo nelegalno, problem KiM od ranije

Bivši izaslanik EU za Kosovo, koji je učestvovao u pregovorima u Rambujeu, Volfgang Petrič istakao je danas poslije podne, na diskusiji u Beču povodom 20 godina od početka NATO agresije na SRJ, da Srbija ima važnu ulogu na Zapadnom Balkanu, jer kao najveća zemlja regiona ima najveću odgovornost za sve što se desilo, ali i

Lopov upao u kuću u okolini Banjaluke, ukrao novac i alat

Policija traga za lopovom ili više njih, nakon što je prijavljeno da je u banjalučkom selu Borkovići, zaselak Kremenovići, iz kuće vlasništvo V.K. ukraden novac, ali i alat. Kako saznaju “Nezavisne”, u prijavi je navedeno da je u kuću provaljeno između 18. i 23. marta. “Kako se navodi u prijavi, ukradeno je oko 300 maraka,

Rekordni hitac Stefani Vukajlović

Talentovana atletičarka banjalučkog Borca Stefani Vukajlović, koja od 2015. studira na Univerzitetu Djuk u Sjedinjenim Američkim Državama juče je postavila rekord BiH u bacanju kladiva, saopštili su iz ovog kluba iz Grada na Vrbasu. Vukajlovićeva je ujedno postavila i školski rekord jer je kladivo bacila 62.73 metra. “Naša članica postavila je novi rekord BiH za

“NEIZDRŽIVO JE” Mještani očajni jer ne mogu da priđu kućama zbog automobila koji su parkirani na putu prema Banj brdu

Mještani banjaluške Ulice Koste Vojinovića očajni su jer zbog automobila koji su parkirani na putu prema Banj brdu ne mogu da priđu svojim kućama. Obraćali su se nekoliko puta gradskoj upravi i komunalnoj i saobraćajnoj policiji kako bi spriječili nepropisno parkiranje automobila, kojim mnogi šetaci dolaze do podnožja Banj brda. – Automobile parkiraju duž ceste,

UZ VIVALDIJA TESTIRANJE NOVOG KRUŽNOG TOKA “Banjalučka kritična masa” organizuje proljećnu vožnju

Grupa građana okupljenih u “Banjalučkoj kritičnoj masi” organizuje 29. marta proljećnu vožnju biciklima kroz grad. Okupljanje je predviđeno na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS od 18:30, a start u 19 časova. – Ovog mjeseca dočekali smo proljeće. Ali, kako gregorijanski kalendar ne prati kalendar “Banjalučke kritične mase”, zajedno ćemo obilježiti ovaj, doduše tek većinom