Vijesti 04.05.2021.

Rasvijetljene dvije krađe i otkriveni falsifikovani dokumenti

ČITANJE: 1 minuta

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lica čiji su inicijali O.A. iz Laktaša i D.D. iz Banjaluke zbog sumnje da su počinila krivična djela teške krađe, te lice T.B. iz Slovenije zbog sumnje da je falsifikovalo isprave, saopšteno je iz ove uprave.

Navedena lica uhapšena su u subotu, 1. maja, a nadležnoj policijskoj stanici istog dana lice T.B. prijavilo je da provaljeno je u stan na području grada Banjaluka čiji je on privremeni korisnik.

Kod lica O.A. i D.D. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu ustanovili da lice T.B. koristi falsifikovana dokumenta.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršen je pretres stana koji koristi lice T.B. i pronađeni su i oduzeti falsifikovana putna isprava i vozačka dozvola Slovenije na ime Sami Pjanić, mobilni telefon, “sim” kartice kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade lice T.B. je predato Terenskom centru za strance Banjaluka radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Lice O.A. se sumnjiči da je u četvrtak, 29. aprila, provalilo u kuću na području grada Banjaluka i ukralo torbicu sa novcem i ličnim dokumentima.

Kod navedenog lica pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela, te će biti vraćeni oštećenom licu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Srna, E.M)

Oznake: krađa