Vijesti 29.12.2015.

Rasvijetljeno ubistvo starice iz 2008. godine

ČITANJE: 2 minute
policija
Dobojska policija identifikovala je lice koje je 2008. godine na području opštine Brod izazvalo saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala sedamdesetogodišnja Simeuna Ivanović.

Riječ je o licu čiji su inicijali N.M. iz Dervente, koje je, kako je utvrđeno istragom, preminulo 2013. godine.

Načelnik CJB Doboj Dragan Prodanović rekao je danas na konferenciji za novinare da je 13. avgusta 2008. godine oko 22.00 časa u mjestu Liješće, opština Brod, nepoznato vozilo čiji se vozač udaljio sa lica mjesta, udarilo Ivanovićevu, koja se kretala biciklom iz pravca Odžaka.

Od siline udara, Ivanovićeva je odbačena u kanal pored kolovoza, a njeno tijelo pronašla je rodbina u popodnevnim časovima 14. avgusta 2008. godine, nakon čega su obavijestili nadležnu Policijsku stanicu Brod.

Prema njegovim riječima, istragom je utvrđeno da je u saobraćajnoj nezreći učestvovalo putničko vozilo “mercedes”, u vlasništvu lica čiji su inicijali N.M, sa posljednjom prijavljenom adresom prebivališta na području opštine Derventa, koji je preminuo 2013. godine, te da se vozilo nalazi u posjedu člana porodice, na području Novog Beograda.

– U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, oduzeto je predmetno vozilo koje je pronađeno u garaži porodične kuće u Beogradu, vlasništvo pokojnog N.M.- rekao je Prodanović.

Izvršenim kriminalističko-tehničkim pregledom vozila i komparacijom tragova, utvrđena je istovjetnost farbe pronađene na “mercedesu” i tragova farbe pronađene na biciklu kojim je upravljala preminula.

Prodanović ističe da je sprovedenom istragom isključena mogućnost da je treće lice upravljalo vozilom, kao i da je na području Srbije N.M. izvršio popravku oštećenja nastalih na vozilu usljed saobraćajne nesreće koju je prouzrokovao.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Stevo Stupar naveo je da je Okružnom tužilaštvu Doboj podnesen izvještaj protiv lica čiji su inicijali M.S. zbog više krađa počinjenih na području opštine Teslić tokom 2013. i 2014. godine.

Stupar je naveo da je veća količina ukradenih stvari naknadno pronađena.

Nakon konferencije za novinare u zgradi Centra organizovan je novogodišnji prijem za novinare i druženje.

(Agencije)