Sport 20.02.2016.

Ratko Nikolić za Press: U Borcu možda završim karijeru

ČITANJE: 3 minute
ratko-nikolic
Rukometaš Borca Ratko Nikolić rekao je za Press da će sigurno igrati još jednu sezonu i dodao da nije isključeno da će karijeru završiti u banjalučkom klubu.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i svojevremeno jedan od najboljih pivota svijeta već treću sezonu igra u crveno-plavom dresu.

Ljubimac je navijača Borca, idol mnogim mladim banjalučkim igračima, i to ne bez razloga. Njegova karijera popločana je uspjesima, a gdje god je igrao, od Crvene zvezde, Sintelona, Vesprema, pa do nekada moćnog Portland San Antonija, njegovo ime izgovaralo se sa poštovanjem.

Ni u Banjaluci nije ništa drugačije. Ratko, jednostavno, “kupuje” sve oko sebe na tako jednostavan, ali za mnoge pretežak način – iskrenošću i velikim srcem.

– Sada već slobodno mogu reći da je Banjaluka moj grad. Od prvog dana ljudi su me prihvatili na najljepši mogući način i to je glavni razlog što sam i dalje u Borcu. Ne znam kako da vam objasnim, u Banjaluci sam našao nešto što nisam ni na jednom drugom mjestu – rekao je Nikolić.

S obzirom na činjenicu da i u 38. godini života igrate odlično, mnogi se pitaju kako to da niste prihvatili neku od ponuda iz inostranstva, kojih je sigurno bilo?

– Da, bilo ih je, ima ih i sada, kako iz Evrope, tako i iz Katara. Ali ima i vrednijih stvari od novca… Banjaluka mi se uvukla u srce, ovdje sam pronašao mir, a u januari sam dobio i blizance, Deu i Leona. Tu je i moj veliki prijatelj Nebojša Golić… Dakle, mnoge lijepe stvari mi se dešavaju u Borcu da bih mogao tek tako da odem.

Znači li to da ćete karijeru završiti u crveno-plavom dresu?

– Možda, vidjećemo. U sportu se nikada ne zna šta te čeka sutra, ali jedno je sigurno – igraću još jednu sezonu poslije ove. Ne bih imao ništa protiv da u Borcu okačim patike o klin, ali o tom – potom. Kada dođe ljeto, sješću sa ljudima iz kluba i dogovoriti šta i kako dalje. Tako smo radili i do sada.

Da li ste zadovoljni rezultatima Borca ove sezone?

– Ostaje žal što se nismo plasirali u Ligu šampiona, a sve ostalo ide svojim tokom. Imamo još dvije utakmice u SEHA ligi koje želimo da dobijemo, a onda ćemo se okrenuti odbrani duple krune u BiH. To nam je glavni zadatak i cilj koji moramo ispuniti.

Banjaluka je oduvijek bila rasadnik rukometnih talenata. Ima li i sada mladih igrača koji obećavaju da će napraviti uspješne karijere?

– Svakako. Imao sam priliku da u svom kampu gledam Borčevu djecu i uvjerim se u njihov potencijal. Vidi se da ih uče kvalitetni treneri i to je prava stvar. Tvrdim da Borac ne treba da brine za budućnost, a sa još malo više ulaganja u omladinske pogone, mogle bi biti napravljene velike stvari.

(Press)