Vijesti 10.12.2015.

Razbijena 3 lanca elitne prostitucije: Antu sveštenika opsluživala bivša misica

ČITANJE: 2 minute
Prostitucija
U proteklih mjesec i po inspektori su proučavali oglase i prisluškivali razgovore i na taj način razbili tri lanca prostitucije u Zagrebu.

Policajci su uhapsili troje svodnika i jednog zaposlenog koji je izdavao oglase, a u jednom od lanaca zarada je bila pravi bingo – milionski iznos.

Akcija je najvjerovatnije nazvana po uhapšenom taksisti koji je, angažovao veliki broj žena sa kojima se dogovorio da će za njega pružati seksualne usluge za novac, dok će on pronalaziti klijente.

Kod taksiste je policija pronašla 100.000 kuna u raznim valutama za koje se sumnja da potiču od prostitucije.

Taksista je putnicima stavljao do znanja da poznaje neke fine devojke, koje diskretno pružaju usluge.

U drugom slučaju radi se o četrdesetpetogodišnjaku V.B. koji je organizovao prostituciju, do koga se dolazilo pomoću oglasa u novinama. On je iznajmio četiri stana u Zagrebu za svoje prostitutke. Prema navodima policije, makro je u posljednjih godinu dana zaradio preko milion kuna. Za njega se prostituisalo osam djevojaka, među kojima i bivša manekenka te nesuđena “šoping kraljica”.

Kako navode hrvatski mediji, pojedincima su djevojke znale imena jer je riječ o poznatim ličnostima poput jednog bivšeg fudbalera iz Dalmacije, a jednog stalnog klijenta su zvali “Ante sveštenik”, ali niko ne zna ko je on bio i čim se bavio.

Što se tiče 57-godišnjeg taksiste V.P, on je u svoje “preduzetničke vode” upleo desetak djevojaka s kojima je dogovarao pružanje seksualnih usluga. Zarada se kretala od 150 evra po satu naviše, a taksisti je išlo više od pola zarade.

Treći lanac prostitucije iznenadio je policiju. Pred sobom su imali svodnicu D.Š, koja je tek prije nekoliko mjeseci postala punoljetna. Ona je usluge, zajedno s prijateljicama, pružala po hotelskim sobama hotela Westin I po nekoliko stanova.

Gotovo dvije trećine zarade navodno je stavljala isključivo sebi u džep jer je igrala dvostruku ulogu, a svojim prijateljicama, koje je pretvorila u erotske koleginice, davala je manji dio zarađenog novca.

(NN/jutarnji.hr)