Vijesti 20.03.2017.

Razbojniku dvije godine robije zbog pljačke prodavnice

ČITANJE: 2 minute

Dragan Kopanja (44) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora zbog pljačke prodavnice “Mir” iz koje je ukrao 1.230 KM.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom.

Obrazlažući kaznu u sporazumu, tužilac Miodrag Bukarica je kazao da je optuženi od početka priznao djelo i sarađivao.

– Nije osuđivan, a priznanjem je omogućio da se postupak završi efikasno i sve je to uzeto kao olakšavajuće. Zato mu je i predviđena blaža kazna – rekao je Bukarica.

Kopanjin advokat Marica Ćulum istakla je da smatra da je kazna adekvatna i da će uticati na optuženog da više ne čini krivična djela. Kopanja je u sudu izjavio da se kaje.

Sudsko vijeće kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić prihvatilo je obrazloženja optužbe i odbrane i izreklo presudu i kaznu optuženom koja je predviđena u sporazumu.

Prema presudi, Kopanja je prodavnicu “Mir” u Velikom Blašku kod Laktaša opljačkao 14. decembra prošle godine. U blizinu prodavnice se dovezao svojim “sitroenom” te je po izlasku iz vozila navukao šal na usta, a u rukav sakrio nož. U presudi se navodi da je tako maskiran ušao u prodavnicu i odmah po ulasku iz plastične kase koja je bila na pultu pokupio novac. Radnici Mirjani V. zaprijetio je nožem i pobjegao. Pljačkaša je istog dana spazio policajac koji je bio u blizini i uhapsio ga. Kod njega je tada pronađen i oduzet ukradeni novac i zatim su mu stavljene lisice na ruke.

Ovaj novac nakon izricanja presude posebnim rješenjem suda biće vraćen vlasnicima prodavnice.

(glassrpske.com)