Vijesti 03.10.2016.

Razgledanje Banjaluke na dva točka

ČITANJE: 1 minuta

Postoji veći interes za obilazak Banjaluke na dva točka i nude se brošure sa biciklističkim rutama na području grada i okoline, međutim najam bicikla moguć je samo na dva mjesta.

U Turističkoj organizaciji grada (TOBL) kažu da je, za razliku od ranijih, tokom ove ljetne sezone bilo dosta upita turista za iznajmljivanje.

”Tokom ljetne sezone, koja je već završena, bilo je dosta želja za razgledanje grada biciklom i montbajkom, odnosno iznajmljivanje bicikla i za hajking, to jest malo ekstremnije šetnje po okolnim brdima Banjaluke”, rekao je Zoran Sanković, samostalni stručni saradnik u TOBL-u.

Zasad je iznajmiti bicikl moguće u jednom hotelu, te na prodajnom mjestu dvotočkaša, gdje bicikle iznajmljuju na dnevnoj bazi za 20 KM.

Na postojeće biciklističke ture na području grada ne idu turisti, već i naši građani.

“Svako u turističkoj organizaciji može da dobije materijal utvrđenih staza sa različitim stepenom težine i dužinama, a koje su u okolini Banjaluke. Postoji pet skala različitih težina, u zavisnosti od najviše i najniže tačke, podloge, vremena za koje prosječan biciklista treba da prođe”, dodaje Sanković.

Među biciklističkim rutama koje su u ponudi su Banjaluka – Kotor Varoš – Banjaluka, ukupne dužine 59 km, i druge.

(nezavisne.com)