Politika 22.09.2021.

“Razgovaram sa saborcima iz skupštinskih klupa”: Stanivuković najavio proteste i poručio da je vrijeme za jedinstvo opozicije

ČITANJE: 1 minuta

Vrijeme je da opozicija pokaže svoje jedinstvo, da nezadovoljni građani pokažu jedinstvo i da svi zajedno stanemo u kraj neodgovornom ponašanju, poručio je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, najavljujući veliki protest.

Stanivuković je rekao da će uskoro precizirati datum kada će Trg Krajine u Banjaluci biti pun ljudi.

– Neću kriti da sam u kontaktu sa svojim saborcima iz skupštinskih klupa, drugim načelnicima i gradonačelicima koji prolaze slične stvari kao ja u Banjaluci. Hoćemo da dignemo svoj glas protiv blokada koje trpi Banjaluka, ali i čitava Republika Srpska, imamo pravo na to – poručio je Stanivuković, te istakao da će se ovih dana konsultovati sa saborcima i ljudima koje veže, kako kaže, ista ideja. Dodaje da su građani imali priliku vidjeti šta znači promjena na pola, kada – „gradonačelnik želi naprijed, a skupštinska većina koči i želi nazad“. –

Banjalučani i Banjaluka gube vrijeme u kome treba da ide naprijed. Po našim procjenama oko 80.000 Banjalučana čeka odluke Skupštine, mi to ne smijemo dozvoliti. Ne dozvoljavam da bilo ko koči napredak Banjaluke, zbog toga pozivam sve svoje političke saborce, ljude koji vjeruju u ovu ideju, nevladine organizace da dođu na Trg krajine i da čuju šta se radi u Banjaluci – rekao je Stanivuković.

Stanivuković je podsjetio da skupštinska većina pod vodstvom SNSD, blokirala rad banjalučkog parlemeta i tako zastavila raspravu i usvajanje brojnih odluka koje su neophodne za funkcionisanje grada.

(N.Sp)