Politika 28.06.2021.

“RAZGOVOR SA GRAĐANIMA”: PDP održao tribine u Šipovu i Mrkonjić Gradu

ČITANJE: 4 minute

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, potpredsjednici Jelena Trivić i Igor Crnadak, te član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković, prisustvovali su sinoć tribinama „Razgovor sa građanima“ održanim u Šipovu i Mrkonjić Gradu.

Borenović je poručio da je ljudska i politička pobjeda biti sa svojim narodom i moći ih pogledati u oči:

„Mi danas razgovaramo sa vama koji ste došli svojom slobodnom voljom, bez ucjena, straha i interesa. Zajedno sa vama želimo da gradimo poštenu, pravednu, normalnu Republiku i zdravo društvo u kojem će se lijepo živjeti od svog rada, u kojoj ćemo iskorijeniti korupciju, penzije i plate biti znatno više, u kojoj će biti posla i pravde za sve, bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost“, rekao je Borenović.

On je rekao da je aktuelna vlast otela od naroda sve što se moglo oteti i da im je i to malo:

„Hoće i sada na jednoj zgradi da zarade 60 miliona KM, zadužuju svakoga od nas da bi oni uzimali, zarađuju na našoj zemlji da bi oni imali. A računica je jasna: samo do 2018. godine, kroz mnogobrojne afere, oteli su preko tri milijarde maraka. S tim novcem su se mogle isplatiti dvostruke penzije svakom penzioneru svaki mjesec četiri godine, svakoj majci koja je rodila četvoro i više djece svaki mjesec isplatiti materinski dodatak 825 KM, izgraditi dodatno 200 vrtića i škola, a svakom čestitom privredniku obezbijediti 10 hiljada KM subvencija i zaposliti 20 hiljada ljudi. Poštenim i časnim radom vlasti, svaki čovjek može mnogo bolje i kvalitetnije živjeti. I mi ćemo takav ambijent omogućiti“, rekao je Borenović.

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić kaže da se danas borimo za biološki opstanak našeg naroda:

„Mi moramo raditi na ključnoj nacionalnoj temi, a to je kako da opstanemo, da živimo, gradimo, radimo i stvaramo Republiku Srpsku. To je naša ključna misija. Nema većeg patriotizma od učiniti svoj narod jačim, brojnijim, obezbijediti više posla i dostojanstvenije živote“, poručila je Trivićeva.

Ona je rekla da se dosta narod bojao moćnika iz vlasti:

„Sada će oni da se boje nas. Jer ćemo reći stop bahatosti, kriminalu, krađi države, otimanju resursa koji se moraju vratiti u ruke naroda. Narod mora početi da kažnjava bahate političare koji pustoše Republiku Srpsku za koju su mnogi dali svoje živote. Baš na današnji dan, kada su spojeni istočni i zapadni dio Republike Srpske u akciji Koridor života, sjećajući se onih koji su dali svoje živote, ali i onih koji su tada preživjeli, a danas žive u teškim uslovima, znamo da nemamo pravo da se igramo sa idealom Republike Srpske onih koji su je stvarali, nego da je gradimo da baš takva bude“, rekla je Trivićeva.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak kaže da je situacija previše ozbiljna da bi se gubio i jedan dan:

„Nije tačno ono što poručuju da život u Republici Srpskoj ne može biti bolji. Nije tačno da su svi isti i da je potpuno svejedno ko će ovdje biti vlast. Mi se ne borimo za puku promjenu vlasti, nego da se promijeni način vođenja države, da se promijeni način shvatanja odgovornosti ljudi koji je vode i da naš narod ovdje ima svjetliju budućnost“, istakao je Crnadak.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP-a rekao je da Republika Srpska nema alternativu:

„Za mene zamjena za Republiku Srpsku ne može biti Njemačka, Austrija i Švajcarska i niko nikome ne može poručiti da ide ako mu se ovdje ne sviđa, kao što su to poručili prije nekoliko dana u Narodnoj skupštini. Mi ovdje ostajemo, ničega se ne plašmo i pozivamo sve ljude da se ne plaše. Neka se nepošteni plaše. Treba da izgradimo sistem u kojem će se plašiti kriminalci, oni koji su opustošili bidžete, a ne pošteni ljudi“, rekao je Stanivuković.

On je poručio da pošteni narod treba i mora prkosno da ide Republikom Srpskom, da ne gleda u pod, nego u nebo i uvijek ide prema naprijed, a u borbu za Republiku Srpsku svi da se uključe.

(E.M)