Politika 13.11.2018.

RAZGOVORI S PARTNERIMA: SNSD dobio podršku DNS-a i SP-a za Viškovića

ČITANJE: 1 minuta

Demokratski narodni savez /DNS/ i Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ ostaju koalicioni partneri i naredne četiri godine, a DNS podržava prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“U ovom trenutku imamo podršku za našeg mandatara i budućeg predsjednika Vlade”, rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci.

Nakon sastanka delegacija SNSD-a i DNS-a, predvođenih liderima stranaka Miloradom Dodikom i Markom Pavićem, Kovačević je rekao da DNS ostaje dio parlamentarne većine, kao i da će na svim nivoima biti dio koalicije.

“DNS ostaje dio skupštinske većine, to je način na koji će se očuvati stabilnost Republike Srpske. Idemo u najjačem mogućem sastavu na nivo BiH”, poručio je Kovačević.

On je dodao da će o mandatima biti riječi na sljedećim koalicionim sastancima.

“SP u punom kapacitetu dio vladajuće strukture”

SNSD i SP ostaju koalicioni partneri naredne četiri godine u vlasti, a socijalisti podržavaju prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske bude potpredsjednik ove stranke Radovan Višković, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je nakon sastanka delegacija SP-a i SNSD-a, koje su predvodili lideri stranaka Petar Đokić i Milorad Dodik, naveo da nije bilo riječi o podjeli ministarstava.

БAЊАЛУКА, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ – Састанак делегација СП-а и СНСД-а.

On je istakao da će SP u punom kapacitetu biti dio buduće vladajuće strukture u Srpskoj i da će ostati jedan od najpouzdanijih partnera SNSD-a.

“Dogovoreno je da idemo zajedno i u narednom periodu i da ostajemo koalicioni partneri. Dogovarali smo detalje u vezi sa konstitutivnom sjednicom”, rekao je Kovačević.

(Srna)