Vijesti 26.04.2017.

Razmjena igračaka i humanitarno darivanje u subotu u centru Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Akcija “Razmjena igračaka + humanitarno darivanje” održaće se u subotu 29. aprila u periodu od 11 do 13 časova, na platou ispred Boske. Organizatori akcije su “BUDI TU” zajednica aktivnih roditelja i Savjetovalište za djecu “Srećna djeca”.

“Akcija je već održana u Mostaru i Sarajevu i presretni smo što možemo kazati kako su mališani najčešće svoju najljepšu igračku izabrali da daruju djeci bez roditelja. Takođe, veselili su se igračkama druge djece koje su dobili kroz razmjenu”, rekli su iz ove organizacije.

„Razmjena igračaka“ zamišljena je na način da roditelji 3 igračke koje su dobro očuvane donesu na štand “BUDI TU” zajednice i zauzvrat će dobiti 3 igračke drugog djeteta. Cilj akcije je olakšati roditeljima odgoj djece u potrošačkom društvu i istražiti čime se druga djeca zabavljaju.

“Zamolili bismo roditelje da se dogovore sa djecom i izaberu još jednu igračku iz svoje kolekcije i daruju u humanitarne svrhe, djeci s posebnim potrebama i djeci bez roditeljskog staranja. Članovi “BUDI TU” zajednice će nakon prikupljanja igračke dostaviti Centrima”,  navode organizatori.

“BUDI TU” zajednica aktivnih roditelja ima za cilj promociju pedagoškog pristupa roditeljstvu i pružiti podršku roditeljima.

“Spremno pružamo podršku roditeljima koji žele nešto više od roditeljstva, navode organizatori”, dodaju iz organizacije.