Vijesti 06.04.2017.

Ražnatović: Došao sam po druga, a ne na tuču

ČITANJE: 2 minute

Sin folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović Veljko (21) dao je iskaz policiji povodom tuče, izjavivši da je došao u Laktaše na poziv druga da ga preveze, a ne da učestvuje u tuči, saznaje “Glas Srpske”.

Ražnatovića banjalučka policija tereti za nasilničko ponašanje zbog tuče koja se desila u ponedjeljak oko 20.30 časova na parkingu restorana “Turist” u centru Laktaša udaljenom stotinak metara od policijske stanice.

– Pozvao me drug da dođem po njega u Laktaše i kada sam došao, zatekao sam ga u tuči. Udarali su ga neki mladići. Uspeo sam da ga odvojim i odvezem – rekao je Ražnatović koji je u policiju došao sam.

Osim njega za nasilničko ponašanje policija tereti braću Petra (29) i Aleksandra Zolaka (28), Dalibora Rogića (22), Bobana Latinovića (22) i Vitomira Glišića (20) iz Laktaša.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti, navodeći inicijale, saopšteno je da ih sumnjiče za međusobni sukob.

– Sumnja se da je tokom sukoba jedan od učesnika pucao iz vatrenog oružja. U fizičkom sukobu dvije osobe su zadobile povrede. Istražuje se da li se još osoba može dovesti u vezu sa učešćem u tuči – saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, u tuči su na jednoj strani bili braća Zolak, Rogić i Latinović, a na drugoj Ražnatović, Glišić i još neke osobe. Tokom obračuna Petar je zadobio povredu noge. Mladići su se navodno tukli i palicama obloženim bodljikavom živom.

Izvor blizak istrazi ovog događaja kazao je da se sumnja da je ova tuča bila unaprijed dogovorena.

– Motiv su navodno raniji sukobi Veljkovog druga s nekim od mladića iz Laktaša. Kruže i priče da je sve počelo prije nekoliko dana kada se Ražnatović dovezao u Laktaše da popravi vozilo i da je tada zamalo zgazio nekog mladića sa psom. Došlo je do sukoba i između njih su pale teške riječi, a vjerovatno putem društvenih mreža su dogovorili tuču jedan na jedan – rekao je ovaj izvor.

Advokat

Branilac osumnjičenog Vitomira Glišića, Darko Kremenović kaže da se u ovom slučaju radilo o običnom sukobu kojih ima svaki dan.

– Pažnju javnosti privuklo je jedino ime Veljka Ražnatovića koji tvrdi da nema veze sa događajem. U ovom obračunu je najvjerovatnije korišten pištolj “plašljivac”, tako da je isključena upotreba vatrenog oružja – kazao je advokat Kremenović.

(glassrpske.com)