Vijesti 21.03.2016.

Raznio se bombom na grobnici roditelja, bratu ostavio pismo

ČITANJE: 2 minute
groblje-kotor-varos
Milorad Topić (62) iz Kotor Varoša proteklog vikenda raznio se bombom na grobnici roditelja u groblju Bare u Kotor Varošu.

Tragedija se dogodila u subotu oko sedam časova nakon što je pojedine stanovnike ove opštine probudila jaka eksplozija.

Policija je nakon dojave da je u Barama odjeknula bomba izašla na teren, gdje je na pomenutoj lokaciji pronašla leš.

Topić je prije tragedije doputovao iz Beograda, gdje živi duži niz godina. Ostavio je i oproštajno pismo, koje je adresirao na brata Spasoju koji živi u Kotor Varošu. U pismu je navodno tražio da bude sahranjen u grobnici njihovog oca za kojeg je bio mnogo vezan. Šta je još navedeno u pomenutom spisu za sada je nepoznanica, a brat Spasoje se nada da će mu pismo nakon sprovedene policijske procedure biti predato.

Za “Glas Srpske” kazao je da ne zna kada je Milorad stigao iz Beograda u rodno mjesto i da kod njega nije navraćao.

-Zatečeni smo i ožalošćeni, posebno jer nam nisu poznati razlozi tragedije. U našim razgovorima brat se nikada nije žalio da ima nekih većih problema. Posljednji put smo se čuli i razmijenili čestitke na Pravoslavnu novu godinu- kazao je brat Spasoje i dodao da Milorad nije dolazio u Kotor Varoš od ljeta prošle godine, kada su se posljednji put i vidjeli.

Prema riječima očevidaca sa mjesta tragedije, od jačine eksplozije pojedini dijelovi tijela letjeli su i po nekoliko metara od mjesta udara.

-Prizor je bio zastrašujući. Ne znam šta može biti razlog da se neko odluči za takvu smrt- rekao je očevidac koji nije želio da mu objavimo ime.

Milorad je rođen u Kotor Varošu, gdje je završio osnovnu školu. Srednju hemijsku završio je u Banjaluci, nakon čega se zaposlio u Incelu, gdje je radio skoro 20 godina. Davne 1977. godine zaposlio se u Beogradu od kada i živi tamo. Supruga i dvoje djece nisu otišli sa njim nego su ostali da žive u Banjaluci. Topić je juče sahranjen u pravoslavnom groblju Bare u Kotor Varošu.

Komšije

Prema riječima Miloradovih poznanika, on je uvijek bio vesela i pozitivna osoba.

-Poznajem ga kao dobrog i vrijednog čovjeka. Uvijek je bio komunikativan i rado je razgovarao sa komšijama. Ne znam šta je mogao biti razlog pa da je sebi učinio tako nešto- naveo je komšija koji nije želio da mu objavimo ime.