Vijesti 28.09.2018.

RAZNOVRSTAN ZABAVNI I SPORTSKO REKREATIVNI PROGRAM Banjalučki piknik u nedjelju na Kastelu

ČITANJE: 2 minute

Lijepo vrijeme i nedelju smo odlučili iskoristiti da pozdravimo jesen i održimo banjalučki piknik, četvrti po redu. Kompanija Krajina klas po četvrti put u prethodne dvije godine organizuje banjalučki piknik, koji je planiran u nedelju 30.09.2018. godine, na Kastelu.

Banjalučki piknik je projekat kompanije Krajina klas u saradnji sa Rekreativnom zonom Banja Luka.

Piknikom želimo da oživimo i promovišemo ljepotu našeg grada, a sam cilj projekta je promovisanje zdravog života, sportskog druženja, porodičnih vrijednosti i prijateljstva, kao i vraćanje prirodi i čuvanja iste.

Piknikom smo od prošle godine ponudili novi koncept društvenog dešavanja za stanovnike grada na Vrbasu. Sigurni smo da će tako biti i u nedelju, 30.09, te pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže u igrama sa reketima, mini golfu, lambadi, vučenju konopca, uživanju u knjigama. Neki od naših sugrađana imaće priliku da se provozaju dajakom.

Za one najmlađe biće organizovana trka puzanja, koju podržava kompanija Violeta. Pored toga, na 4. banjalučkom pikniku Studio „Mašta“ u periodu od 13 do 14 časova održaće besplatnu radionicu pravljenja magneta za djecu. Djeca će na radionici imati priliku da nauče kako se prave magneti od gipsa, isprobaju tehnike oslikavanja magneta akrilnim bojama, te svoj rad ponesu kući kao uspomenu na druženje. Spremili smo raznovrstan zabavni i sportsko-rekreativni sadržaj u kojem smo sigurni da će uživati brojne porodice sa djecom, tinejdžeri, ali i oni stariji.

A da bi druženje na Kastelu bilo slano i slatko pobrinuće se pekara „Manja“, kompanija „Mlijekoprodukt“, kompanija „PIK“, kompanija „Vitinka“, kompanija „Vitaminka“ i kompanija „Violeta“. Takođe, biće organizovana zabavna nagradna sportska takmičenja, ali i osigurani slasni piknik zalogaje za sve izletnike. Ukusni sendviči od „PIK“ salame, Manjini kroasani, domaće Vitalia mlijeko i jogurti, voda i sokovi kompanije „Vitinka“.

Razlog zašto smo se ovaj put odlučili za prostor unutar tvrđave Kastel je želja da promovišem umjetnost i kulturu i povezanost sa prirodom. U sklopu samog piknika poznati beogradski slikar i grafit umjetnik Srđan Dimić Demon, će oslikavati ploče dimenzija 2520x1870x18mm koje ćemo kasnije izložiti u okviru dobrotvorne aukcije u prostoru Kamene kuće.

Aukcija je planirana da se održi nakon piknika, u nedelju 30.09. 2018 godine, u periodu od 16:30 do 18:30, prilikom čega će na prigodnom koktelu početna cijena umjetničkog djela biti 500 KM.

Sredstva koja budu prikupljena u okviru aukcije biće donirana udruženju po izboru kompanije koja bude imala navjeći ulog na samoj aukciji. Ovim želimo da nastavimo društvenu odgvoornost samog projekta i pokažemo koliko je bitno da svi doprinesmo sitnicama ka proširenju aktivnosti udruženja koja se zaista trude da svojim radom mijenjau svijest i stanje građana našeg grada. Pozivamo sve kompanije koje bi željele da budu dio dobrotvorne aukcije da nam se pridruže na ovom projektu.