RAZVOJ IT VJEŠTINA Završena besplatna obuka programiranja

Više od 40 banjalučkih osnovaca uspješno je završilo besplatnu školu programiranja, u okviru realizacije projekta Grada i Vlade Velike Britanije u BiH pod nazivom “Razvoj IT vještina”.

Šef Odsjeka za informatiku Ljiljana Vasojević Radovanović, naglasila je da su obuku prošla 42 učenika sedmih i osmih razreda iz 23 osnovne škole sa područja Banjaluke.

-Učenici su pokazali izuzetnu zainteresovanost, o čemu svjedoči 90 odsto prisutnosti na predavanjima, i želja za nastavkom edukacije. Po završetku nastave, organizovano je i testiranje na kojem su svi polaznici zadovoljili kriterijum, a više njih je postiglo i odlične rezultate – navela je Vasojević Radovanović.

Obuka, koja je održana u Domu omladine, bila je zamišljena kao dodatni vid obuke za one učenike koji su voljni i motivisani da svoju informatičku pismenost podignu na viši nivo.

Kako su istakli organizatori, cilj projekta, između ostalog, jeste i podrška interesovanjima za karijeru u IT sektoru, te sticanje znanja iz oblasti programiranja. Tema obuke bila je “Uvod u JAVA programiranje“.

Petrićevac dobija vrtić sa stotinu mjesta

Tender za opremanje prvog vrtića na Petrićevcu, u kojem će biti omogućen boravak za više od sto mališana, privodi se kraju. Trenutno su u toku zidarski i radovi na unutrašnjim hidroinstalacijama. Ovih dana, trebalo bi da bude ugrađena i spoljašnja bravarija na objektu budućeg vrtića. Kako bi vrtić po izgradnji bio pušten u funkciju, proveden

SELAK: Na izborima očekujemo istorijski rezultat

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske rekao je da postoje šanse da da će nazivu partije dodati njihov izborni slogan koji će uskoro predstaviti javnosti. On je komentarišući odluku CIK BiH da zabrani SPS da pod tim imenom nastupi na lokalnim izborima u BiH, jer se zove slično kao Socijalistička partija Petra Đokića, što bi

Stiže treće “pauk” vozilo

“Pauk” služba grada Banjaluka bi već u septembru trebalo da bude bogatija za novo vozilo, potvrdio je za “Nezavisne” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve. “Tender je prošao, potpisan je ugovor, a rok za nabavku vozila je 60 dana. Ako sve prođe bez problema, novo vozilo dobijamo za dva mjeseca”, kazao je Sandić.

RAJČEVIĆ: Kampanja SNSD-a će postaviti nove standarde političke komunikacije

Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević rekao je da će kampanja ove stranke za predstojeće izbore biti prepoznatljiva, te da će postaviti nove standarde političke komunikacije, ne samo za 2020. nego i za 2022. godinu. Rajčević je objasnio da će, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju i nemogućnost procjene kakav će biti njen uticaj

DODIK: Potreban veći stepen opreza i odgovornosti svakog pojedinca

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nikakve represivne mjere ne mogu da pomognu u sprečavanju širenja virusa korona već je potreban veći stepen opreza i odgovornosti svakog pojedinca. Masovno širenje virusa ne smije se dozvoliti, istakao je Dodik, a ni da pritisak na medicinski sektor bude takav da ne može da primi