Biznis 05.06.2019.

RAZVOJ IT VJEŠTINA Završena besplatna obuka programiranja

ČITANJE: 1 minuta

Više od 40 banjalučkih osnovaca uspješno je završilo besplatnu školu programiranja, u okviru realizacije projekta Grada i Vlade Velike Britanije u BiH pod nazivom “Razvoj IT vještina”.

Šef Odsjeka za informatiku Ljiljana Vasojević Radovanović, naglasila je da su obuku prošla 42 učenika sedmih i osmih razreda iz 23 osnovne škole sa područja Banjaluke.

-Učenici su pokazali izuzetnu zainteresovanost, o čemu svjedoči 90 odsto prisutnosti na predavanjima, i želja za nastavkom edukacije. Po završetku nastave, organizovano je i testiranje na kojem su svi polaznici zadovoljili kriterijum, a više njih je postiglo i odlične rezultate – navela je Vasojević Radovanović.

Obuka, koja je održana u Domu omladine, bila je zamišljena kao dodatni vid obuke za one učenike koji su voljni i motivisani da svoju informatičku pismenost podignu na viši nivo.

Kako su istakli organizatori, cilj projekta, između ostalog, jeste i podrška interesovanjima za karijeru u IT sektoru, te sticanje znanja iz oblasti programiranja. Tema obuke bila je “Uvod u JAVA programiranje“.