Biznis 02.09.2018.

RAZVOJ POSLOVNIH ZONA Na prodaju atraktivna parcela u Ramićima

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka uskoro će ponuditi na prodaju još jednu parcelu u Poslovnoj zoni Ramići, namijenjenu razvoju grinfild investicija.

Prema podacima Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, u pitanju je atraktivna građevinska parcela od 10.109 kvadratnih metara koja će se uskoro naći na licitaciji.

-Početna vrijednost te parcele iznosi 456.106,53 KM, a već na narednoj sjednici Skupštine grada razmatraće se odluka da se ta parcela ponu na prodaju putem licitacije. Svi zainteresovani investitori mogu dodatne informacije dobiti u Centru za investitore –kaže Radenko Laketić, načelnik resornog odjeljenja.

U poslovnoj zoni „Ramići“ trenutno se nalazi 14 investitora koji su u različitim fazama kako izgradnje svojih privrednih objekata, tako i otpočinjanje proizvodnih procesa.

U međuvremenu, u pripremi je i nova poslovna zona „Jelšingrad“, koja bi trebala biti spremna za ulazak investitora u drugoj polovini 2019. godine. Trenutno, na ovom području je u toku promjena regulacionog plana, što je osnovni preduslov za uređenje i infrastrukturno opremanje ove lokacije.

U ovogodišnjem gradskom budžetu planirano je da se 820.000 KM utroši za razvoj za novih poslovnih zona. Od toga, planirano je da se u poslovnu zonu „Ramići“ uloži oko 520.000 KM, dok će preostalih 180.000 KM biti uloženo za novu poslovnu zonu „Jelšingrad“.

Grad Banja Luka je u posljednje tri godine uložio tri miliona KM za razvoj poslovnih zona, uključujući i donatorska sredstva od oko 531.000 KM.