Politika 26.05.2022.

REAKCIJE: Gorica Dodik i Kovačević komentarisali sastanak Stanivukovića i Šmita

ČITANJE: 2 minute

Sastanak gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Kristijana Šmita danas je glavna tema, a ovaj susret komentarisala je i ćerka srpskog člana Predsjedništva BiH Gorica Dodik na svom Twitter nalogu.

Ona je prvo prokomentarisala odgovor portparolke PDP-a Anje Petrović, upitavši je “da li je sramota da maturanta poredi sa Vučićem i patrijarhom”.

– Ženo da li si normalna??? I to vaše cinično ulizivanje Vučiću nakon svih sr*** koje ste napravili je smiješno – napisala je Gorica Dodik.

Nakon toga, komentarisala je i izjavu Stanivukovića u kojem je rekao da se sa “Šmitom sastao u istom svojstvu kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Porfirije”. Gorica Dodik je da “poređenje sa Vučićem da nije žalosno, bilo bi smiješno”.

Njegovu izjavu komentarisao je i portparol SNSD Radovan Kovačević, navodeći da je sramno i bestidno što Stanivuković poredi samog sebe sa patrijarhom i predsjednikom Srbije.

“Zaključci NSRS obavezuju narod i političare u Republici Srpskoj, osim članova PDP-a. Njih obavezuju pozivi iz ambasada. Izdaja se ne može ni sakriti ni opravdati”, napisao je Kovačević na vom Tviter profilu.

Današnji susret Draška Stanivukovića sa Kristijanom Šmitom na Tviteru komentarisao je i član Glavnog odbora SNSD Srđan Šekara.

“Mladi perjanik sa “dvora” Partije Deset Prijatelja-kod nas i na kopnenom, a posebno ostrvskom dijelu anamoone Zapadne Evrope poznate pod skraćenicom PDP, pljunuo je danas na Republiku Srpsku, njene institucije i dostojanstvo sopstvenog naroda! I sad će BB o sankcijama… Ende”, napisao je Šekara.

(A. S.)