Politika 10.08.2021.

REAKCIJE IZ PDP-a I SDS-a: “Dodik pokazao da je najveći izdajnik srpskog naroda”

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže da je Milorad Dodik, ako su tačne informacije da je glasao u Predsjedništvu BiH, time prekršio dogovor koji je ranije postignut nakon nametanja “Inckovog zakona”.

“Nisam kontakiran niti obaviješten zbog čega je ovo Dodik uradio “, kazao je Šarović u izjavi BN portalu.

On je podsjetio da je postojao dogovor lidera da se u radu zajedničkih institucija učestvuje samo u slučaju ukoliko se na dnevnom redu nalaze štetne odluke po Republiku Srpsku.

“Ovo pitanje, Centralne banke, na spada u domet toga”, kazao je Šarović, dodajući da će Dodik javnosti morati da objasni zbog čega je to  uradio i prekršio dogovor lidera parlamentarnih stranaka i zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Na pitanje da li je očekivao da će Dodik samoincijativno donijeti odluku o ućešću u radu Predsjedništva BiH. Šarović kaže da nije očekivao da će ovako brzo Dodik pokleknuti.

“Dodik pokazao da je najveći izdajnik srpskog naroda”

 

– Učestvovanjem u radu Predsjedništva BiH Dodik je dao legitimitet odluci i po ko zna koji put dokazao da je politički konvertit i najveći izdajnik srpskog naroda, mišljenja je Jelena Trivić, poslanica PDP-a u NSRS.

– Za Dodika zaključci Narodne skupštine imaju rok trajanja koliko jogurt – smatra poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić.

Ona je ovo napisala na fejzbuk profilu, nakon što je Milorad Dodik sinoć učestvovao u radu i glasao na sjednici Predsjedništva BiH, čime je prekršio dogovor stranačkih lidera i zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

“Osim što je raselio narod, ozakonio pljačku Republike Srpske, sam se enormno obogatio na račun naroda, i time počinio najveću izdaju, sada to potvrđuje i izdajom zaključaka Narodne skupštine”, naglasila je Trivićeva i dodala:

“Etiketa koju je neopravdano dijelio drugima, zalijepila mu se za leđa, trajno i bespovratno, izdaja i prodaja nacionalnih interesa: tako se u najkraćem može opisati Milorad Dodik. Na ovom zaključku da se ne učestvuje u radu organa BiH se moralo istrajati. Učestvovanjem u radu Predsjedništva BiH Dodik je dao legitimitet odluci i po ko zna koji put dokazao da je politički konvertit i najveći izdajnik srpskog naroda”, navela je Jelena Trivić.

(N.S)