REAKCIJE OPOZICIJE: Borenović sumnja u iskrenost deblokade, Vukanović pominje kapitulaciju

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da su u SNSD-u “valjda shvatili da blokade i bojkoti ne donose nikome ništa dobro”.

Borenović je rekao da “treba sačekati prve sjednice parlamentarnih komisija da se vidi da li je deblokada iskrena”, saopšteno je iz PDP-a.

“Ne bi im bilo prvi put da bojkotuju rad komisija. Važno je i da objasne da li su dostavili imena za komisije u Domu naroda ili tamo nastavljaju sa blokadama”, rekao je Borenović, koji je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović danas je u Istočnom Sarajevu održao konferenciju za novinare u vezi sa posljednjim dešavanjima oko procesa deblokade Parlamenta BiH.

On je rekao da se radi o kapitulaciji SNSD-a.

“Odluka SNSD-a da nakon godinu dana opstrukcija imenuju svoje članove u komisije Parlamentarne skupštine BiH je ponižavajuća. Ponašaju se kao skupina diletanata i ovo je njihova kapitulacija”, rekao je Vukanović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da se inicijativa za izmjenu Poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH nije odnosila samo za jedan slučaj već za svaku buduću sličnu situaciju.

“Iz današnje reakcije SNSD-a jasno je da smo bili u pravu, ali naša inicijativa za izmjenu Poslovnika nije se odnosila samo za ovaj slučaj već za svaku buduću sličnu situaciju”, rekao je Šarović.

On je naveo da će sa, kako kaže, partnerima procijeniti da li treba ići sa sjednicom koju su inicirali, saopšteno je iz SDS-a.

“Prvo ćemo se konsultovati sa onima koji su dali podršku ovoj inicijativi kako bi se u potpunosti osigurali od bilo kakve blokade u budućnosti. Ovo nije inicijativa samo za ovaj slučaj, već i za sve u budućnosti”, istakao je Šarović, dodavši da ima 27 ruku za podršku toj inicijativi.

On je rekao da odluke neće donositi sami već kroz konsultacije sa širom grupacijom poslanika koji nisu omeđeni stranačkim koalicijama.

(Srna, N1)

Kinezi pregovaraju sa “Prijedorputevima” o proizvodnji asfalta za auto-put Banjaluka – Prijedor

Preduzeće Prijedorputevi je započelo pregovore s kineskom kompanijom China Shandong International Economic u vezi  s proizvodnjom asfalta za izgradnju autoputa Banjaluka – Prijedor, pri čemu je uzeta u obzir činjenica da se u Kamičanima, na sredini trase, nalazi asfaltna baza, najpogodnija za ove radove. Vijest je potvrdio Dragan Čorokalo, direktor Fortis grupe, u čijem sastavu posluju

U subotu manifestacija „Drinić kroz igru i pjesmu“

Kulturno umjetničko društvo (KUD) „Grmeč“ iz Drinića u opštini Petrovac, sedmi put po redu organizuje tradicionalnu manifestaciju Veče folklora „Drinić kroz igru i pjesmu“, koja će biti održana u subotu 14. decembra ove godine.

OTKRIVAMO: Draško Aćimović kandidat DNS-a za člana Savjeta ministara BiH

Demokratski narodni savez uspio je da, u komunikaciji sa koalicionim partnerima, dobije jedno ministarsko mjesto u novom Savjetu ministara BiH, a resor za ljudska prava i izbjeglice, koji će pripasti DNS-u, ova stranka namijenila je Drašku Aćimoviću, saznaje opcija.net. Aćimović je rođen 1965. u Banjaluci, a tokom devedesetih je, navodno, imao značajnu poslovnu karijeru u

MEĐUNARODNA AKCIJA “MADAGASKAR”: MUP RS uhapsio Holanđanina u Banjaluci

Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji priveden je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, potvrdila načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović. Miljanovićeva je ranije danas izjavila da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji

Popularni rep-kor sastav “Straight Jackin” u banjalučkom KSB-u

Predstojeći vikend u banjalučkom KSB-u biće obilježen još jednim odličnim nastupom. U subotu 14. decembra očekuje nas popularni rep-kor sastav Straight Jackin. Poznat po jasnim tekstovima i energičnoj svirci, ali i mješanju žanrova, ovaj sastav na sceni je od sredine devedesetih, a prvi album bio je “Ulaz se otvara češće”. Za vrijeme studija režije u

NAJAVLJEN TREĆI „BL RISING“: Humanitarni događaj posvećen alternativnoj muzici

U organizaciji Udruženja građana „Kultura kulturi“ iz Banjaluke, u banjalučkom klubu „City pub“ 3. i 4. aprila sljedeće godine (petak i subota) po treći put biće održan „BL Rising“, smotra humanitarnog karaktera posvećena alternativnoj muzici i autorskim bendovima. Nakon dva uspješna izdanja „BL Rising“ polako postaje jedan od značajnijih događaja posvećenih različitim muzičkim žanrovima i

Pogledajte rezultate mjerenja kvaliteta vazduha za 6-8. decembar

Izvještaji o rezultatima kontinuiranog mjerenja aerozagađenosti, koje za Grad obavlja Institut za građevinarstvo „IG“, svakodnevno se objavljuju njihovom sajtu. U skladu sa metodologijom mjerenja, rezultati za PM10 (čestice čađi) objavljuju se svakih sedam dana. Ovdje pogledajte najnoviji izvještaj: za period 6-8. decembar 2019. godine…