Politika 12.07.2020.

REAKCIJE SPS-a NA ODLUKU CIK-a Dorić: Plan je da se u naziv stranke doda i izborni slogan

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je Centralna izborna komisija odlučila da Socijalistička partija Srpske nema pravo da ovaj naziv koristi u izborne svrhe iz SPS kažu da će tek u narednom periodu odlučiti da li će posegnuti za pravnim lijekovima ili će postojećem nazivu dodati i izborni slogan.

U izjavi za RTRS,generalni sekretar SPS Andrea Dorić kaže da je odluka CIK-a djelimično i očekivana, te da će SPS tek odlučivati o narednim koracima.”

“SPS je dobio Odluku CIK o utvrđivanju prava korištenja naziva za predstojeće izbore, na šta imamo pravo žalbe, ali nije definitivno da ćemo to i učiniti. Јedno od rješenja je da nadogradimo naziv pod kojim ćemo djelovati na lokalnim izborima 2020. godine. To smo ranije već imali kao temu razgovora tokom priprema za izborne aktivnosti, a plan je bio da u naziv ide i naš izborni slogan. Druga opcija je svakako žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH. Prema dosadašnjoj praksi i kriterijumima, to bi veoma izvjesno značilo zadržavanje postojećeg naziva partije, ali to su sve rješenja o kojima tek treba da odlučimo”, istakla je Dorićeva.

Dorićeva se takođe osvrnula na činjenicu da je CIK odluku donio i na osnovu podnesaka Socijalističke partije i Socijalisti -SPS.

“SPS raste, jača i radi zajedno sa narodom, a drugi neka se bave osnivanjem fiktivnih partija i pisanjem podnesaka. Činjenica je da na kraju to ipak neće uticati na izborni rezultat”, kaže Dorićeva.

U SP su već ranije najavili da će svim pravnim sredstvima osporavati formiranje i postojanje SPS koji je formiran nakon poslednjeg raskola među socijalistima.

(N.S/ Banjaluka.net)