REALIZACIJA ZAJEDNIČKIH PROJEKATA Sastanak ministra finansija za delegacijom Razvojnog programa UN

Ministar finansija, Zora Vidović, razgovarala je danas u Banjaluci sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), koje je predvodila gđa Steliana Nedera, novoimenovana rezidentna predstavnica UNDP.

Sastanku je prisustvovao i šef kancelarije UNDP-a u Banjaluci, Goran Vukmir.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji zajedničkih projekata, razvojnim pravcima i strateškim prioritetima, u skladu sa Programom ekonomskih reformi Republike Srpske, te planovima UNDP-a.

Tokom susreta je konstatovano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom zajedničkih projekata, posebno na projektima Finansijski mehanizam za podršku projektima lokalnog razvoja i Oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje na području Republike Srpske.​​

Ministar finansija, Zora Vidović, istakla je ovom prilikom da je veoma značajno za Republiku Srpsku i njene građane da se zahvaljujući zajedničkim naporima uspješno realizuju razvojni projekati u opštinama Republike Srpske, kojih je do sada ukupno 46, a od još većeg značaja je i sanacija brojnih stambenih objekata i lokalne infrastrukture.

​Novoimenovana rezidentna predstavnica UNDP-a je istakla da je zadovoljna rezultatima koji dolaze sa terena, te da očekuje uspješan nastavak saradnje u skladu sa prioritetima UNDP-a i Vlade Republike Srpske.

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine

AĆIMOVIĆ: Talijan sam po baki s mamine strane

Draško Aćimović, kojeg je Predsjedništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima.