“RECIMO GLASNO KOLIKO MOŽEMO” Aktivnosti povodom obilježavanja Dana bijelog štapa

Gradska organizacija slijepih Banja Luka, povodom obilježavanja 15. oktobra Dana bijelog štapa, realizovaće određene aktivnosti, koje su dio projekta „Recimo glasno koliko možemo“ podržanog od strane Grada.

Kako je planirano, neke od njih su šahovska simultanka koja će sutra, 15.oktobra, biti održana  u prostorijama JU „Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske“, sa početkom u 12 časova.

Takođe, 19. oktobra biće organizovan golbal meč sa ekipom iz Srbije, a krajem realizacije projekta, u novembru, biće predstavljen časopis za slijepa i slabovida lica o postignutim rezultatima organizacije i njenog članstva, o mogućnostima i sposobnostima slijepih i slabovidih, kao i o poteškoćama sa kojima se suočavaju, sve sa ciljem  osnaživanja i podizanja svijesti o potencijalima i mogućnostim slijepih i slabovidih u zajednici.

VIŠKOVIĆ: Želimo da se u Srpsku ulaže iz ekonomskih razloga

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Zrenjaninu da je interes Republike Srpske da investitori iz Srbije što više ulažu u Srpsku kako bi ona povećavala broj zaposlenih, ali i da privrednici iz Srbije imaju profit i korist od toga.

CVIJANOVIĆ: SNSD potpuno posvećen očuvanju Srpske

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je u Trebinju sjednici Gradskog odbora ove stranke na kojoj je rukovodstvo i članove informisala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Zbog droge uhapšen i policijski službenik PU Banjaluka

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S., uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

CIJENE STRUJE: Čavić predlaže subvencije za socijalno ugrožene, Đokić podsjeća da za to treba budžetski novac

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić izjavio je da u novi zakon o električnoj energiji treba uvrstiti poglavlje o energetski zaštićenom kupcu kojim će biti propisane subvencije za socijalno ugrožena domaćinstva, kao i domaćinstva u kojima obustavom isporuke električne energije može biti ugrožen nečiji život ili zdravlje. On je naglasio da posebnom uredbom treba precizno

RAVNOPRAVNOST ILI SAMOSTALNOST: Ujedinjena Srpska širom RS postavila bilborde

Na području Republike Srpske, u organizacije Ujedinjene Srpske, postavljena su 32 bilborda na kojima je zastava Republike Srpske i poruka “Ili ravnopravnost ili samostalnost! Mi smo za ravnopravnost! A vi?”. Na bilbordima se najavljuje i obilježavanje četiri godine od osnivanja Ujedinjene Srpske koje će biti održano 21. i 22. novembra u Banjaluci pod motom “Naše