Vijesti 05.06.2017.

Reflektori ne daju snu na oči u banjalučkoj ulici Banović Strahinje

ČITANJE: 2 minute

Stanari zgrada u ulici Banović Strahinje u Obilićevu tvrde da im snažna svjetlost reflektora sa stadiona Fudbalskog kluba Naprijed, koji su upaljeni i u noćnim časovima, zadaje probleme jer ih zasljepljuje i ne dozvoljava im da zaspe.

Grupa građana koja se obratila “Glasu Srpske” navodi da reflektori svake večeri budu upaljeni u vrijeme kada i ulična rasvjeta i ugašeni u ponoć, bez obzira na to da li na stadionu ima sportskih aktivnosti ili ne.

– Stadion se najviše koristi za zabavu pojedinaca i uprave i zbog toga su reflektori upaljeni svaku noć. Jaka svjetlost pravi probleme svima koji su iznad prvog sprata. Neshvatljivo je da sada kada je ljeto na pragu ne mogu da otvorim prozor, rashladim se i spavam kao čovjek već moram da spuštam roletne, i u pravom smislu te riječi kuvam se da bih zaspao. Svih sedam reflektora gase se svaku noć tek u ponoć, a nerijetko i kasnije. Zamislite da tako rade na svim stadionima, na šta bi to ličilo. Zimi je još gore, tada se rasvjeta pali oko 17 časova – rekao je jedan od nezadovoljnih mještana Obilićeva koji nije želio da mu objavimo ime.

Tvrdi da je to čista samovolja pojedinaca koji se okupljaju u bifeu na stadionu.

– Roštiljaju svaku noć, a postavljen je i bazen. Nerijetko se čuje i galama koja dopire iz tog dijela stadiona. Shvatam da su reflektori upaljeni kada je neki trening, ali da su upaljeni svake večeri, stvarno je previše. Žalili smo se i Gradskoj upravi, koja nam je izlazila u susret i gasila reflektore, ali ovoga puta nam je podrška izostala – rekao je ovaj Banjalučanin.

Predsjednik FK Naprijed Čedo Ševarika, s druge strane, kaže da su optužbe neosnovane te da se reflektori gase u 23 časa.

– To su pojedinci koji se trude da Naprijedu naškode već duži period. Nekoliko puta su nam slali i policiju. Zar bi bilo bolje da su reflektori isključeni, da je mrak oko stadiona i da se okupljaju narkomani kao ranije? Da ne govorim o provalama u klupske prostorije kojih je bilo nekoliko. Prije godinu, nakon žalbi tih pojedinaca, morali smo da gasimo reflektore ranije i tada nam je ukradena traktorska kosilica vrijedna više od 8.000 KM. Ko će nama da plati štetu koja nastane od provala? – upitao je Ševarika.

Gradska uprava

U Gradskoj upravi su rekli da su im stizali brojni telefonski zahtjevi stanovnika Obilićeva da prostor oko stadiona bude bolje osvijetljen zbog djece, te su zbog toga uključeni reflektori.

– Nije nam stigla nikakva peticija da ti reflektori budu ugašeni. Ako se to desi, razmotrićemo i tu mogućnost – istakli su u Gradskoj upravi.

(glassrpske.com)