REGIONALNA MANIFESTACIJA Sportski susreti osoba sa invaliditetom u dvorani “Borik”

Sportski susreti lica sa invaliditetom, 11. po redu, biće održani u Sportskoj dvorani “Borik” u ponedjeljak, 3. decembra, a povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

Očekuje se oko 180 učesnika (lica sa invaliditetom) koja će se takmičiti u devet sportskih disciplina, prilagođenih njihovim mogućnostima.

Kako su saopštili iz Gradskog odbora udruženja invalida Banja Luka, učešće na susretima uzeće članovi sedam udruženja koja okupljaju lica sa invaliditetom u Banjoj Luci, i to: Udruženje distrofičara regije Banja Luka, Udruženje paraplegičara regije Banja Luka, Gradska organizacija slijepih, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, Udruženje gluvih i nagluvih regije Banja Luka, Savez invalida rada grada Banja Luka i Udruženje civilnih invalida rata grada Banja Luka. Planirano je i učešće gostiju, i to: Društva za sport i rekreaciju invalida u kolicima Novi Sad, Golbal reprezentacija Srbije i Centar za slijepu i slabovidu djecu i omladinu Sarajevo.

U sklopu manifestacije planirano je i predstavljanje putem štandova udruženja članica Gradskog odbora Udruženja lica sa invaliditetom.

Grad Banja Luka je i ove godine odobrio besplatno korištenje dvorane „Borik“ i finansijski podržao ovu aktivnost.

REVANŠ: Borac remizirao sa Slogom u Doboju, plasirao se u polufinale Kupa BiH

Rukometaši Borac Mtela obezbijedili su plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. U revanš utakmici remizirali su protiv Sloge 23:23 u Doboju, pa su sačuvali plus 4 iz prvog meča u Banjaluci. Sjajan derbi u Doboju! Sloga i Borac su u punoj dvorani nošeni navijanjem „Vojvoda „ i Lešinara“ pružili veoma borben meč. Dobojlije su

Potpisan ugovor o koncesiji, ERS kreće u gradnju hidroelektrana “Foča” i “Paunci”

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i vršilac dužnosti generalnog direktora “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su danas u Banjaluci Ugovor o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje hidroelektrana “Foča” i “Paunci” na rijeci Drini, čija je vrijednost oko 245 miliona evra. – Procijenjena instalisana snaga hidroelektrane „Foča“ je 44,15 megavata, a

“VRIJEDNOSTI KOJE ĆE UVIJEK TRAJATI” U Banjaluci obilježen Dan socijalne pravde

Povodom Svjetskog dana socijalne pravde, Socijalistička partija organizovala je javno predavanje na temu “Socijalna pravda i kriza ljevice”, koje je održano u konferencijskoj Sali hotela “Jelena” u Banjaluci.  Predavači su bili doktor socioloških nauka Nemanja Đukić, doktor političkih nauka Vlade Simović, doktor ekonomskih nauka Zoran Lukić i master politikologije Davor Strika. Predavanju je pored velikog

Sudar automobila i motocikla u Banjaluci

U Ulici Mladena Stojanovića dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali motocikl i putnički automobil, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”. Nezgoda se dogodila oko 16:50h, a motociklista je odmah prevezen u Službu hitne medicinske pomoći. “U toku je uviđaj nakon kojeg će biti poznato više informacija, kako o okolnostima i uzrocima nezgode, tako i o povrijeđenima”