Vijesti 24.03.2023.

Regionalni dermoskopski kurs prilika za razmjenu znanja i iskustva

ČITANJE: 1 minuta

Dvodnevni Regionalni dermoskopski kurs, koji se održava u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, prilika je za razmjenu znanja i iskustva u oblasti dermatologije, ali i unapređenje znanja i vještina medicinskih stručnjaka, poručeno je danas prije početka ovog kursa.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić rekao je da ova zdravstvena ustanova ima smještajne kapacitete, edukovan kadar, ali nastavlja da prati evropske i svjetkse trendove u nabavci savremene opreme.

“Nastojimo da u našu ustanovu dovedemo eminentne stručnjake iz regiona i svijeta, da edukuju naš kadar. To ima veliki značaj za unapređenje zdravlja naših stanovnika”, izjavio je Đajić novinarima.

Đajić je izrazio zadovoljstvo što na kursu učestvuju zdravstveni radnici iz BiH, Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

Dermatovenerolog iz Klinike za kožne i polne bolesti UKC-a Srpske Jelena Dabić istakla je značaj kursa, koji je u Banjaluku i UKC Srpske doveo istaknute stručnjake dermatovenerologe iz regiona i Evrope.

Ivana Binić iz Kliničkog centra Niš ocijenila je da će kurs značajno doprinijeti unapređenju saradnje između medicinskih ustanova iz regiona u oblasti dermatologije.

(Srna)

Oznake: UKC