REGIONALNO TAKMIČENJE Banjalučki osnovci učestvuju u projektu “Žogarija/Loptarija”

Učenici Osnovne škole „Branko Ćopić“ učestvuju danas na regionalnom takmičenju „Žogarija/Loptarija“ koje se održava u Sarajevu, u organizaciji Sportskog društva „Medija sport“ iz Ljubljane.

Pobjedom na takmičenju između osam banjalučkih škola, održanom u maju ove godine, osamnaest učenika škole OŠ „Branko Ćopić“ obezbjedilo je učeće na finalnom regionalnom takmičenju koje je okupilo škole iz Srbije, Makednonije, Slovenije, Austrije, Italije, Hrvatske, Crne Gore i domaćina BiH.

Učešće učenika banjalučke škola u ovom projektu omogućen je uz podršku Gradske uprave koja je obezbjedila sredstva za njihov smještaj i prevoz.

RADOJIČIĆ SA KORMAKOVOM Realizovano više zajedničkih projekata

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora SAD u BiH Marin Kormak i zahvalio joj na višegodišnjoj saradnji u okviru koje je u Banjaluci realizovano više projekata, zahvaljujući USAID-u i američkoj Ambasadi. “Najveći projekat su ulaganja u Ramićima, čime je omogućeno da veći broj poslovnih subjekata uđe u Poslovnu zonu”, naveo

Soliteri na tri lokacije u centru Banjaluke?

Bilo je mnogo debate u vezi sa soliterima na području grada i u Prijedlogu odluke o donošenju regulacionog plana dijela centralnog područja ostala je mogućnost da se na barem tri zone u gradu izgrade soliteri. Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Kolegijuma Skupštine grada, posljednje u ovoj godini, i naglasio da solitere imaju