Politika 22.12.2015.

Regulisati ko snosi troškove kad bude oborena optužnica

ČITANJE: 1 minuta
Narodsna skupstina
Poslanik SNSD-a Bojan Vidić izjavio je danas da treba povesti računa o troškovima koje snose sudovi u slučaju da optužnica bude oborena i da to treba zakonski regulisati zbog negativnih refleksija po budžet.

Vidić je, učestvujući u raspravi o Prijedlogu budžeta Srpske za narednu godinu, ukazao da bi trebalo povesti računa i o sredstvima koja se koriste za zastupanje pred sudovima u krivičnim predmetima po službenoj dužnosti.

Poslanik SDS-a Marinko Božović ocijenio je da se Ekonomska politika ne može ostvariti predloženim budžetom za narednu godinu i da postoji prostor da se promijeni prijedlog budžeta.

On je naveo da zabrinjava to što je od više od tri milijarde KM budžetskih sredstava za investiranja predviđeno samo 22 miliona KM, kao i zaduživanje Republike gdje je za otplate dugova sa kamatama u narednoj godini predviđeno 750 miliona KM.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je budžetsko zaduženje u narednoj godini veće za 166 miliona KM u odnosu na ovogodišnji budžetski iznos, dodajući da će se “budžet u narednoj godini 288 dana finansirati iz domaćih prihoda, a 77 dana od zaduženja”.

Poslanik PDP-a Perica Bundalo smatra da bi predviđena budžetska sredstva za narednu godinu predsjednika Republike trebalo smanjiti za oko pet miliona KM, te ih preusmjeriti na druge stavke.

On je ovakav prijedlog obrazložio time što u nadležnosti predsjednika ne stoji da se bavi humanitarnim radom, podrškama radnim akcijama, građevinskim aktivnostima i slično.

(Agencije)

Oznake: Perica Bundalo