Rejting DNS-a u porastu

Demokratski narodni savez nalazi se na trećem mjestu sa rejtingom od 12,4 odsto kada je riječ o rezultatima mjerenja rejtinga političkih partija u Republici Srpskoj, saopšteno je iz banjalučkog odbora ove stranke.

U saopštenju se dodaje da ova partija, prema rezultatima mjerenja rejtinga koje su u proteklih nekoliko sedmica sproveli NDI i nekoliko renomiranih agencija, u Banjaluci bilježi stalni rast rejtinga i sa 13,7 odsto zauzima drugo mjesto, uprkos nedavnim turbulencijama u banjalučkom odboru, a prvo mjesto u Prijedoru sa 34,7 odsto povjerenja.

Na nivou Republike Srpske ispred DNS-a nalaze se SNSD sa rejtingom od 36,2 odsto, te SDS sa 14,7 odsto.

PDP se sa 9,8 odsto nalazi na četvrtom, Socijalistička partija sa 3,7 odsto, NDP 2,6 odsto, a Ujedinjenoj Srpskoj povjerenje je iskazalo 2,2 odsto građana.

SNSD je najuspješniji i u Banjaluci sa 40,2 odsto.

U najvećem gradu Srpske povjerenje PDP-u dalo je 13,2 odsto, SDS-u 5,9 odsto, NDP-u 5,8 odsto, Ujedinjenoj Srpskoj 5,4 odsto, a Socijalističkoj partiji 5,3 odsto ispitanika.

U Prijedoru, nakon DNS-a, na tabeli se nalazi SNSD sa rejtingom od 20,6 odsto, a zatim SDS sa 13,2 odsto.

Iz Gradskog odbora DNS-a navode da istraživanje, koje je nedavno sprovedeno na teritoriji Republike Srpske, pokazuje da su popularnost i podrška ovoj partiji u stalnom porastu.

(Srna)

Prevrnuo se kamion na autoputu Banjaluka – Gradiška

Na autoputu Banjaluka – Gradiška, u mjestu Romanovci, prevrnuo se kamion, a za sada nema informacija da li je neko povrijeđen u ovom udesu. Saobraćajka se dogodila oko 16 sati, poslije tunela u blizini naplatnih kućica. Kako  je javio čitalac, kamion se prevrnuo na krov, a u nezgodi nisu učestvovala druga vozila. Nije poznato da