Vijesti 23.09.2016.

Rekonstrukcija česme u parku Mladen Stojanović

ČITANJE: 1 minuta

Stara i dotrajala česma u banjalučkom parku Mladen Stojanović zahvaljujući volonterima, dobiće potpuno novi izgled i svi građani će opet moći da je koriste.

Česma je trenutno u lošem stanju, često nije u funkciji, prilaz do nje kad je kišno vrijeme je otežan i blatnjav zbog polomljenih pločica. Jedina česma u ovom parku, potrebna je sportistima i djeci, ali i svima koji borave u parku.

Volonteri Lokalnog servisa Banjaluka, željeli su riješiti ovaj problem, te su republičku volontersku akciju usmjerili na obnovu česme.

Grad je podržao ideju, a studentkinja završne godine Građevinskog fakulteta Slađana Ilić, je napravila nacrt izgleda česme – česma ce biti betonska, imati dvije slavine, a na jednoj strani ce biti iscrtan mural.

Odabrana je firma Valek commerce kao izvođač radova. Radovi počinju 22. septembra, a finalni radovi će biti 29. i 30. septembra, kada će Banjaluka dobiti svoju novu česmu.

Republička volonterska akcija „Formiraj lanac!“ se dešava u 10 lokalnih zajednica Republike Srpske istovremeno, s ciljem da volonteri doprinesu razvoju svojih gradova i opština, a podržana je od Volonterskog servisa RS i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

(Okcbl)