Vijesti 20.07.2020.

REKONSTRUKCIJA VRTIĆA “JEŽEVA KUĆICA”: Na jesen 50 novih mjesta za mališane

ČITANJE: 1 minuta

Uporedo sa rekonstrukcijom objekta u okviru vrtića „Ježeva kućica“, proveden je tender za opremanje novog prostora, čime bi više od 50 mališana našlo smještaj u novom dijelu.

Novi prostor trebalo bi da bude u funkciji već na jesen, a plan je da se do kraja godine otvori ukupno novih 600 mjesta u predškolskim ustanovama.

Rekonstrukciju ovog objekta u dvorištu vrtića koji je nekada koristilo udruženje „Duga“, finansira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a Gradska uprava izdvojila je sredstva za opremanje objekta.

Projektom je, između ostalog, predviđena izrada nove demit fasade, zamjena postojeće stolarije, krovnog pokrivača, te postavljanje odgovarajuće termoizolacije.

Radovi, koji su počeli prije nešto manje od mjesec dana, odvijaju se planiranom dinamikom i do sada su završeni pripremni radovi na objektu, srušeni plafoni, zidovi, podovi, demontirana stara stolarija…

Rok za završetak radova je 80 dana od uvođenja izvođača u radove.

Takođe, uz pomoć UNDP-a, najstariji banjalučki vrtić „Ježeva kućica“ obnovljen je krajem oktobra prošle godine. Tada je zamijenjena kompletna stolarija i obnovljeni fasada i krov na objektu.

(N.S/ Banjaluka.net)