Vijesti 16.10.2020.

REKORD: U Republici Srpskoj zaražene još 242 osobe

ČITANJE: 1 minuta

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa evidentirana su još 242 lica zaražena virusom korona od 716 testiranih, što je još jedan negativan rekord kada je riječ o broju novozaraženih, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković.

“Nažalost, naši apeli nisu urodili plodom i zato imamo izuzetno pogoršanu epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj”, rekao je Zeljković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je najavio da će Institut danas uputiti lokalnim zajednicama dopis sa potrebnim preporukama, te istakao da svaki krizni štab u Srpskoj, u skladu sa potrebom, može uvesti oštrije mjere od propisanih.

Iz Banjaluke su 43 lica, 23 iz Pala, 20 iz Istočnog Novog Sarajeva, 19 iz Istočne Ilidže, 17 iz Zvornika, 15 iz Bijeljine, 11 iz Laktaša, po deset iz Trebinja i Šipova, devet iz Prijedora, osam iz Nevesinja, sedam iz Sokoca, po pet iz Srpca i Čelinca, po četiri iz Kotor Varoši i Foče.

Po tri zaražene osobe su iz Kozarske Dubice i Novog Grada, po dvije iz Bileće, Vlasenice, Gradiške, Dervente, Kneževa, Milića, Mrkonjić Grada, Oštre Luke i Teslića, te po jedno lice iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Goražda, Ribnika i Rudog.

Epidemiolog Jela Aćimović rekla je da je među zaraženima 133 muškarca i 109 žena, te da su u protekla 24 časa prijavljena dva smrtna slučaja muškaraca starije i srednje životne dobi iz Šipova i Petrova.

(Srna)