Vijesti 06.12.2022.

REPUBLIČKI PROTOKOL: Novi automobili služe isključivo za prevoz stranih zvaničnika

ČITANJE: 1 minuta

U vezi sa objavama u pojedinim medijima, koje se odnose na nabavku automobila Republičkog protokola, iz ove institucije reagovali su saopštenjem, koje prenosimo u cijelosti:

– Republički protokol kao novoformirana služba 2019. godine u Vladi Republike Srpske, obezbjeđuje organizaciju svih važnih događaja u Republici Srpskoj, kao i posjete stranih zvaničnika, stranih privrednih i kulturnih delegacija Republici Srpskoj, kao i odlazak predstavnika institucija Republike Srpske u posjete, i na obilježavanje važnih datuma u druge države.

Novi automobili o čijoj nabavci se govorilo u pojednim medijima, služiće isključivo za potrebe i organizaciju posjeta i prevoz stranih zvaničnika i delegacija, kao i za odlazak predstavnika Republike Srpske u posjete stranim državama.

Republički protokol je prilikom organizacije događaja bio u prilici da iznajmljuje automobile što je iziskivalo određene troškove. Na ovaj način nabavka novih automobila za porebe Republičkog protokola ostvariće dodatne uštede jer iznajmljivanje automobila neće biti potrebno. Ovi automobili se neće koristiti za svakodnevne potrebe, oni će isključivo služiti za potrbe organizacije događaja u Republici Srpskoj i posjete događajima u drugim zemljama.

Sredstva za nabavku navedenih vozila obezbijeđena su iz budžetskih sredstava za javne investicije za 2022. godinu, a realizacija nabavke novih automobila započeta je početkom ljeta i trenutno je u završnoj fazi – zaključuju u ovoj instituciji, u saopštenju Republičkog protokola RS, sa potpisom direktora Gorana Rakovića.