Magazin 26.10.2015.

Republika Srpska na 60. jubilarnom sajmu knjiga u Beogradu

ČITANJE: 1 minuta
sajam knjiga
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević danas će otvoriti učešće Republike Srpske na jubilarnom 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, čiji će ovogodišnji umjetnički program biti pod sloganom “Piši kao što govoriš: ćirilicom”.

Kao i prethodne, i ove godine na jednom mjestu nalaziće se štand za nacionalno predstavljanje i štand Udruženja izdavača Republike Srpske, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske.

Na štandu u Hali dva Beogradskog sajma biće promovisano 76 izdanja iz Republike Srpske, od kojih 45 na štandu Republike Srpske.

Objedinjeni nastup Srpske organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture, a u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske, Akademijom nauka i umjetnosti Republike Srpske, univerzitetima iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva i Udruženjem izdavača Republike Srpske.

U sali “Vasko Popa” u Hali 1A biće promovisano 29 izdanja, među kojima su izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i drugih izdavača iz Republike Srpske.

Zajedničko predstavljanje zakazano je za 12 časova u svečanoj sali Beogradskog sajma.

(Agencije)