Vijesti 20.02.2017.

Republika Srpska na sajmovima turizma i vina u Beogradu

ČITANJE: 2 minute

Republika Srpska predstaviće svoju turističku ponudu na 39. Međunarodnom sajmu turizma i 8. Međunarodnom sajmu vina Beovajn 2017, s akcentom na avanturistički turizam, eko-etno ponudu i banjske centre.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Srpske i ove godine su pripremili odličnu ponudu i bogat program na sajmu turizma, koji će biti održan od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

Istovremeno, u organizaciji Predstavništva u hali Dva Beogradskog sajma, Republika Srpska će predstaviti svoje najuspješnije vinare i vinogradare na 8. međunarodnom sajmu vina Beovajn 2017.

S obzirom na to da je Sajam turizma svojevrsna najava promocije predstojeće ponude u proljetnim i ljetnim mjesecima, akcenat će biti stavljen na ponudu avanturističkog turizma Srpske /rafting, planinarenje i paraglajding/, eko-etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove.

Ponuda će obuhvatiti i turistička dešavanja i manifestacije, koje će biti održane u Srpskoj, ali će biti zastupljena i još aktuelna ponuda zimskih turističkih sadržaja planinskih centara u Republici Srpskoj.

Na Sajmu turizma biće predstavljene turističke ponude opština i gradova Republike Srpske Banjaluka, Prijedor, Bijeljina, Višegrad, Kozarska Dubica, Laktaši, Vlasenica, Derventa, Zvornik, Teslić, Bileća, Milići, Banja Vrućica, Šipovo, Novi Grad, Istočno Sarajevo, Banja Kulaši, Foča, Srebrenica.

Biće predstavljene turističke agencije Republike Srpske, Etno selo “Stanišići”, Rafting kamp “Encijan”, “Vitinka” Kozluk, “Ljekobilje” Ljubinje, mljekara “Pađeni”, restoran “Lovac” Bijeljina, kao i drugi turistički subjekti Republike Srpske.

Predstavništvo je obezbijedilo reprezentativan štand na sajmu vina Beovajn 2017, na kome će se iz Republike Srpske predstaviti Podrumi manastira Tvrdoš, Podrumi “Vukoje”, Vinarija “Јungić”, Vinski podrumi “Anđelić”, Podrum vina “Sekulović”, Seosko domaćinstvo porodice Banjac, Vinski podrum “Aćimović” i Vinarija “Runjevac”.

Posjetioci štanda imaće priliku da degustiraju najbolja i najkvalitetnija vina iz Republike Srpske i da ih kupe po sajamskim cijenama.

Predstavljanje turističkih potencijala Republike Srpske i ove godine biće propraćeno bogatim kulturno-umjetnički programom, promocijama i gastro prezentacijama.

Na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu zemlja partner je Crna Gora, a prvi put će svoju turističku ponudu predstaviti Rusija i Kina.

(rtrs)