Vijesti 31.01.2016.

Rešićeva otvorila dane zime na Kozari

ČITANJE: 2 minute
Приједор - Решић, Малешевић
Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je grad Prijedor prije deset godina imao fantastičnu ideju da okupi građane na prvim Danima zime na Kozari i da to danas čini po deseti put.

-Od tada pratimo grad Prijedor i pratimo želju da Kozara postane mjesto okupljanja. Želim da nam svake godine dolazite i da ovaj mali jubilej postane i pedeseta i pa i sto pedeseta godina- rekla je Rešićeva otvarajući desete, jubilarne Dane zime na Kozari.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandra Trifković rekla je da Ministarstvo u kontinuitetu pruža podršku ovoj manifestaciji koja je postala tradicionalna i koja predstavlja turističku ponudu Kozare.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović čestitala je jubilej domaćinima i organizatorima, kao i desetu godinu rada Turističke organizacije grada Prijedora.

-Dani zime na Kozari ne samo da promovišu sve ono što pruža ova planina, nego i potencijalnim investitorima predstavlja potencijale za ulaganja koja su mogućnost za razvoj i za otvaranje novih radnih mjesta- dodala je Jovanovićeva.

Otvaranju Dana zime na Kozari prisustvovali su i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, gradonačelnici i načelnici opština koje gravitiraju Kozari, te predstavnici republičke i lokalnih turističkih organizacija.

Za sportska takmičenja prijavilo se deset ekipa iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke i Gradiške, a za gastro takmičenja 23 ekipe iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta i Broda.

Otvaranju manifestacije prethodilo je polaganje vijenaca žrtvama palim na Kozari. Vijence su položili predstavnici Vlade Republike Srpske, grada Prijedora i Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor.

Manifestaciju organizuju turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park “Kozara”, pokrovitelji su grad Prijedor, ministarstva trgovine i turizma i uprave i lokalne samouprave, a među prijateljima manifestacije prvi put od ove godine je i kompanija “M:tel”.

(Agencije)