Vijesti 18.04.2018.

RESTART SRPSKA: I pored upozorenja “jačih” nastavljamo po svom

ČITANJE: 1 minuta

Velizar Antić, predsjednik skupštine Udruženja građana “ReStart Srpska” rekao je danas da će ovo udruženje nastaviti raditi po svome i povećaće svoju angažovanost i pored upozerenja koja su dobili od “jačih” i bogatijih od njih.

Antić je još jednom istakao da smatraju da je narušena bezbjednost u RS, te da smo svi svjedoci da u posljednjih mjesec i po dana imamo nekoliko nerazjašnjenih slučajeva na šta MUP RS nije imao adekvatan odgovor.

“Zbog toga smo tražili ostavke vrha MUP-a RS, ministra i direktora policije. ReStart je prvi zatražio ostavke, pa su se poslije priključile i određene političke partije, organizacije i udruženja”, rekao je Antic.

On kaže da je “ReStart” pokrenuo priču i o drugim nerazjašnjenim slučajevima iz prethodnih godina što je “diglo prašinu” i naišlo na odjek u javnosti.

“Nakon te dvije stvari, zahtjeva za ostavkama MUP-a i pokretanja nerazjašnjenih slučajeva, počele su pristizati određena upozorenja da se malo smirimo, pa zbog toga smo odlučili da se predsjednik organizacije malo skloni iz zemlje i on nije u ovom trenutku u BiH”, kaže Antić.

Naglasio je da je Stefan Blagić, predsjednik “ReStarta Srpska” bio najugroženiji, jer se najviše isticao u medijima.

“Policiji nisu prijavili upozorenja prema ovoj organizaciji, jer nemaju povjerenja u MUP RS”, kaže Antić.

Dodao je da se u udruženju priča o izborima, ali da dosad nisu donijeli nikakvu odluku.

(Nezavisne)