Region 27.10.2021.

REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Dogovor opozicije ključ za pobjedu u Beogradu

ČITANJE: 1 minuta

Čak 52 odsto ispitanika u novom istraživanju javnog mnjenja Demostata uvereno je da je ključ za pobedu u Beogradu dogovor između stranaka opozicije. Tek onda, smatraju Beograđani, može se dogovarati o izlasku u jednoj ili više kolona, što je po njihovom mišljenju manje važno.

Istraživačko-izdavački centar Demostat predstavio je danas novo istraživanje javnog mnjenja. Rađeno je početkom meseca u telefonskoj anketi u kojoj je učestvovalo 1.200 Beograđana. Sve beogradske opštine su bile proporcionalno zastupljene, prenosi nova.rs.

Postavljena su različita pitanja od toga koja stranka može uspešno da reši probleme u Beogradu do pitanja kako i u koliko kolona opozicije treba da izađe na izbore.

Reklo bi se da su Beograđani zapravo možda najjasniji po pitanju toga da je za pobedu u Beogradu ključno da u opoziciji postoji dogovor.

Od svih 1.200 ispitanika, među kojima je svaki treći ili za SNS ili za SPS, samo troje Beograđana je reklo da svaka partija treba samostalno da izađe na izbore a samo 16 Beograđana je reklo da opozicija treba da bojkotuje izbore.

„Najveći broj Beograđana (52 odsto) priklonilo se mišljenju da je broj kolona nevažan a da je važan dogovor opozicije. Za jednu opozicionu kolonu izjasnilo se 28 odsto Beograđana, za dve-tri kolone 5 odsto, dok je 14 odsto Beograđana reklo da ih to pitanje ne interesuje. Očito je da Beograđani opoziciono opredeljeni ili barem bliski opoziciji daju prednost prvo dogovoru opozicije a tek potom brojanju u kolone“, zaključuje se u istraživanju Demostata.

(SB)