Vijesti 15.05.2017.

Rezultati javnog poziva za sufinansiranje projekata omladinskih i organizacija za mlade

ČITANJE: 1 minuta

Komisija za odabir projekata omladinskih organizacija i organizacija po javnom pozivu, razmatrala je i podržala pet projekata, koji će biti sufinansirani iz budžeta u ovoj godini, u ukupnom iznosu od 23.845 KM.

Sa izabranim omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade, koji će realizovati predložene projekte, biće zaključeni ugovori.

-Iznosi sredstava određeni za podršku izabranim projektima su u skladu sa ostvarenim brojem bodova koji se unose u zbirnu tabelu. Omladinske organizacije i organizacije za mlade čiji će projekti biti sufinansirani sredstvima iz Budžeta Grada Banja Luka u 2017. godini, dužne su da Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u roku od 30 dana, od dana realizacije projekta dostave narativni i finansijski izvještaj na propisanim obrascima broj 3, 3a) i 3b) – naveli su iz nadležnog Odjeljenja.

Inače, na Javni poziv za prijavu projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade, koji će se sufinansirati iz Budžeta Grada Banja Luka u 2017. godini, konkurisalo je devet organizacija sa svojim projektima.

Rezultate javnog poziva pogledajte ovdje.