Vijesti 09.10.2018.

RIJEŠEN DUGOGODIŠNJI PROBLEM Učionice Tehničke škole konačno bez vlage i mahovine

ČITANJE: 1 minuta

Sanacija krova i 11 učionica u Tehničkoj školi je završena i nastava se odvija i u tom dijelu škole, potvrdila je juče za “Nezavisne” Kristina Mrđa, direktorica škole.

Popravkom je riješen dugogodišnji problem, zbog kojeg nisu mogli koristiti ovaj školski blok od 11 učionica i zbog čega su morali iseliti u alternativne prostorije.

Mrđa je naglasila da je sanacija završena i prije planiranog roka.

“Sve što smo projektom planirali – to smo i uradili, na veliko zadovoljstvo i učenika i zaposlenih. Sada smo sve iz alternativnih prostorija premjestili u odgovarajuće učionice, koje prije sanacije nisu bile upotrebljive”, rekla je Mrđa.

Prema njenim riječima, ovaj dio škole je bio najkritičnija zona u zgradi.

“Sanirani su krov i unutrašnjost prostorija koje su propale usljed prokišnjavanja. Nastava se sada normalno odvija u popravljenim učionicama, koje su sve u funkciji”, rekla je Mrđa.

Sanacija škole, za koju je grad izdvojio 140.000 KM iz rebalansa gradskog budžeta, počela je sredinom avgusta.

Školski blok je urađen u okviru velikog projekta rekonstrukcije 19 škola na području grada, a ovo je jedan od većih poslova u okviru tog projekta.

Ova najveća srednja škola u Republici Srpskoj smještena je u zgradi od 8.000 kvadratnih metara, izgrađenoj sredinom prošlog vijeka, a svake godine ispuni upisni plan.

Mahovina na podu, vlaga po zidovima i kante za sakupljanje kiše zbog prokišnjavanja ostaće samo ružno sjećanje.

Učenici kažu da im je drago što će imati na raspolaganju učionice koje se više neće osjetiti na vlagu.

(Nezavisne)