Region 22.01.2022.

RIJEŠENA MISTERIJA: Objašnjeno zbog čega je broj nestalog Mateja Periša sinoć bio ‘aktivan’ na Viberu

ČITANJE: 1 minuta

Prijatelji Splićanina Mateja Periša (27), za kojim se traga već 23 dana, sinoć su ostali u šoku kada su vidjeli da je njegov broj u 21.53 bio dostupan na Viberu.

Ljudi koji ne gube nadu da će Matej biti pronađen živ podijelili su ovu informaciju, međutim, najvjerovatnije je da je policija, koja danima provjerava sve Periševe kontakte i poruke, preko mobilnog operatera ušla u njegove naloge, te se zbog toga pokazalo da je njegov broj aktivan.

Prema rekonstrukciji kretanja Mateje Periša, koju je napravila srpska policija, signal njegovog telefona posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u rijeku Savu, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Posljednji snimak sa sigurnosnih kamera izazvao je najveću misteriju. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi, a vrijeme i trasa kretanja ovog objekta se poklapa sa kretanjem Periševog telefona.

Kako se vjeruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a posljednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno. Na prikazanom video snimku u kadru koji pokazuje ušće Save u Dunav, vidi se objekat koji se kreće niz rijeku, a vrijeme i mjesto se poklapaju sa kretanjem Matejevog telefona.

(N.S)