Magazin 07.01.2016.

Riješite se tamnih krugova oko očiju kremom od samo 2 sastojka

ČITANJE: 2 minute
podocnjaci
Dobre kreme su obično i skupe, a posebno one za predio oko očiju, jer aktivno pomažu ublažavanje bora i “crnih kesa”. Napravite sami ovu kremicu brzo i lako za 5 minuta.

Za ovu domaću kremicu kažu da je najbolja na svijetu iz domena kućne izrade i da se može porediti, po rezultatima, sa nekim od najskupljih i najcjenjenijih krema kada je u pitanju predio oko očiju. Zanimljivo je da su vam potrebna samo dva moćna sastojka da je napravite sami.

Sigurno ste čuli koliko je kokosovo ulje dobro i šta sve možete napraviti od njega. Riječ je o zaštitnom antioksidantu, koji potpomaže obnavljanje tkiva kože i zacjeljenje i to začuđujuće dobro.

Vitamin E je najčešće sastavni dio proizvoda za njegu kože lica i to zbog nekoliko dobrih razloga: ima antioksidantna svojstva, ključan je u zaštiti ćelija kože od UV zračenja, zagađenja i drugih elemenata, koji “proizvode” slobodne radikale, koji štete koži. Takođe, ovo ulje pomaže koži da izgleda mlađe, popravlja linije i sitne bore na licu.

Za pravljenje moćne kreme potrebno vam je sirovo organsko ekstradjevičansko kokosovo ulje i kapsule vitamina E ili ulje vitamina E.

U manju čistu teglicu stavite kokosovo ulje. Da biste ga otopili, zagrijavajte teglicu u šerpici sa toplom vodom. Izbušite rupicu u kapsulama vitamina E i sipajte u teglicu (najbolje bi bilo da nađete čisto organsko ulje vitamina E, ali i kapsule mogu poslužiti).
Trebalo bi da na 30 gr kokosovog ulja stavite sadržaj 1 kapsule ili 4-5 kapi ulja vitamina E. Na kraju možete dodati i malo ulja noćurka, koje je poznato kao dobro sredstvo protiv starenja kože. Sve pomješajte sa čačkalicom i vaša krema je gotova.

Kremu možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi. Nije bitno da li je u tečnom ili čvrstom stanju – efeketi su isti.

(Dnevno.rs)