Politika 23.05.2016.

RiTE Ugljevik: Direktorska fotelja pravi podjele u vladajućoj koaliciji

ČITANJE: 2 minute

Ta pozicija po koalicionom dogovoru je pripala socijalistima, a u nju pokušava sjesti Milija Jovanović, bivši član SNSD-a. Ljuti zbog njegovog prelaska u socijaliste, stranačke kolege koje kontrolišu Nadzorni odbor odbili su da daju saglasnost na njegovo imenovanje. Zato lider Socijalista i resorni ministar Petar Đokić najavljuje da će tek istražiti šta se desilo, a ako se dokaže da je neko kršio procedure i opstruisao odluke Vlade, ne isključuje ni smjenu nadzornog odbora.

“Vi znate da je tamo bio javni poziv, da je procedura okončana, da je komisija za provođenje tog postupka koja je legalno imenovana radila na tome, provela intervjue, izvšila ocjenjivanja i dala prijedlog kandidata nadzornom odboru. Da li je neko od članova nadzornog odbora samoinicijativno djelovao, to će se utvrditi i biće preduzete adekvatne mjere”, rekao je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS.

Đokić kaže da nisu važni partijski uticaji već uticaj principa, i da niko nema pravo da krši ono što je dogovoreno. Šta se tačno desilo nije pojasnio predsjednik nadzornog odbora Termoelektrane Ugljevik Dragiša Maksimović, koji je cijeli dan odbijao naše telefonske pozive. Situaciju nisu htjeli da komentarišu ni u bijeljinskom SNSD-u. Zato Milijan Jovanović za ATV kaže da oni koji opstruišu njegov izbor treba da se pozabave svojim poslovnim promašajima.

“Imao sam najbolje ocjene, čovjek sam koji je u najbolje vrijeme bio ovdje direktor, kad su rezultati bili vidljivi, a niko ne spominje ove dvije prethodne godine i gubitke, nego spominju neke druge stvari. Ljudi su pokušali mimo koalicionog dogovora da opstruišu moj izbor koji je dogovoren”, tvrdi Milijan Jovanović, kandidat za finansijskog direktora u RiTE Ugljevik.

Tako se u Ugljeviku dešava isto što i u Palama. A tamo, u Elektrodistribuciji, još sjedi SNSD-ov Ljubomir Mrda iako je ta pozicija koalicionim dogovorom pripala DNS-u.

(ATV)