RJEŠENJE DECENIJSKOG PROBLEMA Dogradnja osnovne škole na Starčevici

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da su izdavanjem građevinske dozvole za dogradnju Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici stvoreni uslovi da Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske uđe u tenderske procedure i izbor izvođača radova, te počne rješavanje problema nedostatka prostora za normalno odvijanje nastave u najvećem banjalučkom naselju.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je, kako je naglasio, počelo rješavanje decenijskog problema sa kojim se suočavaju stanovnici ovog naselja.

“Aktivnosti koje traju već gotovo godinu i po dale su rezultat, a to je izdavanje građevinske dozvole, kao i, nadam se, skori izbor izvođača radova”, rekao je on, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu Grad je u saradnji sa Vladom učinio sve što je u njegovoj moći da se riješi problem nedostatka prostora za djecu najmnogoljudnijeg naselja, svjesni da se ne može i ne smije dozvoliti da se nastava, zbog ograničnog prostora, odvija u tri smjene.

On je podsjetio da, zbog nedostatka učionica, 1.746 đaka ove škole, uključujući najmlađe, danas nastavu pohađa u tri smjene.

Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević rekao je da je građevinska dozvola za dogradnju postojećeg objekta ove škole izdata juče, i da predviđa proširenje objekta škola sa osam novih učionica.

“Ukupno ćemo dobiti oko hiljadu kvadrata novog korisnog prostora u školi”, naveo je Stanarević i dodao da je resorno odjeljenje izdalo građevinsku dozvolu za samo pet dana.

On je naglasio da su gradske vlasti zajedno sa republičkim ušle u rješavanje ovog problema mještana Starčevice, kada su evidentirane potrebe za dodatnim učioničkim prostorom u ovoj školi.

“S obzirom na to da se sada nastava izvodi u otežanim uslovima i da su prevaziđeni prostorni kapaciteti, odlučeno je da se krene u proširenje objekta i na taj način riješi ovaj problem škole u koju je i ove godine upisan najveći broj prvačića u Republici Srpskoj”, naveo je Stanarević.

Sredstva za dogradnju škole na Starčevici obezbijedila je Vlada Republike Srpske, čiji će se precizni iznos znati po raspisivanju tendera za izbor izvođača.

Grad Banjaluka ispunio je svoju obavezu i izdao građevinsku dozvolu za dogradnju ove Osnovne škole “Branko Radičević”, tako da Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske može ući u tenderske procedure i izbor izvođača radova.

(Srna)

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo