Vijesti 30.09.2020.

RJEŠENJE DUGOGODIŠNJEG PROBLEMA: Počela izgradnja kanalizacije u ulicama Dujka Komljenovića i Vida Nježića

ČITANJE: 1 minuta

U okviru investicionog ciklusa „Voda 2“, danas je počela izgradnja kanalizacione mreže u ulicama Dujka Komljenovića i Vida Nježića, vrijedna više od 555.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da su mještani ovog dijela Ade nedostatak kanalizacije istakli kao glavni problem sa kojim se svakodonevno suočavaju.

-Ovdje će biti izgrađena četiri ogranka kanalizacije, ukupne dužine više od jednog kilometra. S obzirom na konfiguraciju terena, posao je zahtjevniji tako da će biti izgrađene još dvije prepumpne stanice. Vjerujem da će posao biti odrađen kvalitetno i da će stanovnici ove dvije ulice imati daleko bolje uslove za život – naglasio je Radojičić.

Mještanka Anka Kostić, kaže da ovdje živi od 1978. godine i da će sada, po prvi put, ovaj kraj dobiti kanalizaciju.

-Zahvalni smo Gradskoj upravi koja je prepoznala našu potrebu za izgradnjom kanalizacije i sigurna sam da će nam život biti olakšan nakon završetka ovog posla – kazala je Kostić.

Izođač radova je banjalučko preduzeće „Hidrokop“, a rok za završetak radova je 90 dana. U okviru projekta „Voda2“ biće izgrađeno više od 50 kilometara vodovoda i nove kanalizacione mreže.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: kanalizacija