RJEŠENJE VIŠEGODIŠNJEG PROBLEMA: U Lazarevu počela gradnja pristupnog puta

U Ulici despota Stefana Lazarevića, danas je počela izgradnja pristupne saobraćajnice za više stambenih zgrada, u nastojanju da se riješi višegodišnji problem sa nedostajućom komunalnom infrastrukturom.

Zbog bankrota investitora, koji je sagradio ovo naselje, koje administrativno pripada Lazarevu, mještani nisu imali ni pristupni put ni kanalizaciju.

Prošle godine, sredstvima iz gradskog budžeta izgrađena im je kanalizacija, a danas je i zvanično počela izgradnja pristupnog puta, parkinga i javne rasvjete, vrijedna oko 245.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao gradilište, ukazao je da su stanari ovih zgrada, ne svojom krivicom, bili u velikim problemima – bez kanalizacije, pristupnog puta pa čak i potrebnih dozvola.

Želimo da ovde, bez obzira na sve poteškoće, riješimo probleme stanara ovih zgrada i poboljšamo uslove života u ovom naselju – zaključio je Radojičić.

On je ukazao da je Gradska uprava, u prethodne dvije godine, izgradila najveći dio potrebne kanalizacije za ovo naselje, te da se, opremanje komunalnom infrastrukturom nastavlja izgradnjom pristupnog puta. Pored puta, biće izgrađena i 42 parking mjesta, pripadajuća oborinska kanalizacija, kao i javna rasvjeta.

Koviljko Katić, jedan od stanara, zahvalio je gradskoj administraciji na pomoći u rješavanju problema ovog naselja.

Zbog propasti investitora, koji nije obezbijedio potrebnu infrastrukturu, uslovi za život bili su jako teški, jer nismo imali priključenu vodu i struju a, umjesto kanalizacije, koristili smo septičke jame koje smo morali često da čistimo – rekao je Katić.

SEZONA GRIPA U REPUBLICI SRPSKOJ: Povećava se broj zaraženih

Sve veći broj građana Srpske zaražen je gripom. U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske još dva smrtna slučaja, čime je broj preminulih od posljedica gripa ove godine porastao na šest. Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u sedmoj nedjelji ove godine domovi zdravlja u Srpskoj prijavili su 7.588 akutnih respiratornih infekcija, oboljenja slična gripu

“LAKTAŠI OPEN”: Preko 600 džudista na prvom danu takmičenja

Više od 600 najmlađih džudista nastupilo je prvog dana na 18. po redu međunarodnom turniru “Laktaši open”. Najbolji klubovi iz regiona, ali i šire i ove godine daju sve od sebe da se prikažu u najboljem svjetlu, a organizatori su prezadovoljni sjajnim odzivom. Generalni sekretar Džudo Saveza Republike Srpske Siniša Đukić smatra da bi ovogodišnje

Turističko-rekreativni kompleks na Manjači u funkciji od proljeća

Za banjalučke ljubitelje prirode stižu dobre vijesti. Turističko-rekreativni kompleks na Manjači od proljeća će biti uređen kao izletište. Planirana je izgradnja vikend-naselja, hotela, sportskih terena, a na tom dijelu nalaze se i dva jezera koja su posebni mamac za izletnike. “Mi planiramo različite terene poput odbojkaškog, košarkaškog, fudbalskog terena, planiramo da izgradimo bungalove gdje će

Nacrt plana parcelacije auto – puta Banjaluka -Prijedor stavljen na uvid

Sve je jasnije kuda će prolaziti auto-put Banjaluka – Prijedor, dužine od oko 42 kilometra, a vrijednost investicije je projektovana na 297 miliona evra. Nacrt plana parcelacije, stavljen je na uvid u prostorijama gradskih uprava u Banjaluci i Prijedoru, te u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, do 5. marta. U jednoj od prijedorskih mjesnih zajednica,

Teška saobraćajka u Tesliću, saobraćaj obustavljen

Saobraćaj prema Blatnici u potpunosti je obustavljen, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na Banji Vrućici u Tesliću. Iz policije su za Srpskainfo potvrdili da se nesreća dogodila i da, na sreću, nema poginulih. U toku je uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više detalja. U funkciji je alternativni pravac kraj hotela “Srbija”. (Srpskainfo)

Djeca u skitnji dobijaju prihvatilište u Domu “Rada Vranješević”

Prihvatilište za djecu u skitnji, prema planu transformacije Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, trebalo bi da bude otvoreno do kraja marta, rekao je Vladimir Kajkut, v.d. direktora ovog doma. Dodao je da pokreću ovu uslugu za djecu koja su žrtve porodičnog nasilja jer žele da im pomognu. “To bi bio