RJEŠENJE VIŠEGODIŠNJEG PROBLEMA: U Lazarevu počela gradnja pristupnog puta

U Ulici despota Stefana Lazarevića, danas je počela izgradnja pristupne saobraćajnice za više stambenih zgrada, u nastojanju da se riješi višegodišnji problem sa nedostajućom komunalnom infrastrukturom.

Zbog bankrota investitora, koji je sagradio ovo naselje, koje administrativno pripada Lazarevu, mještani nisu imali ni pristupni put ni kanalizaciju.

Prošle godine, sredstvima iz gradskog budžeta izgrađena im je kanalizacija, a danas je i zvanično počela izgradnja pristupnog puta, parkinga i javne rasvjete, vrijedna oko 245.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao gradilište, ukazao je da su stanari ovih zgrada, ne svojom krivicom, bili u velikim problemima – bez kanalizacije, pristupnog puta pa čak i potrebnih dozvola.

Želimo da ovde, bez obzira na sve poteškoće, riješimo probleme stanara ovih zgrada i poboljšamo uslove života u ovom naselju – zaključio je Radojičić.

On je ukazao da je Gradska uprava, u prethodne dvije godine, izgradila najveći dio potrebne kanalizacije za ovo naselje, te da se, opremanje komunalnom infrastrukturom nastavlja izgradnjom pristupnog puta. Pored puta, biće izgrađena i 42 parking mjesta, pripadajuća oborinska kanalizacija, kao i javna rasvjeta.

Koviljko Katić, jedan od stanara, zahvalio je gradskoj administraciji na pomoći u rješavanju problema ovog naselja.

Zbog propasti investitora, koji nije obezbijedio potrebnu infrastrukturu, uslovi za život bili su jako teški, jer nismo imali priključenu vodu i struju a, umjesto kanalizacije, koristili smo septičke jame koje smo morali često da čistimo – rekao je Katić.

OBNAVLJAJU MREŽU: “Rajaner” od 1. avgusta uvodi letove iz Brisela i Minhena za Banjaluku

Niskobudžetni prevoznik Rajaner nastaviće tokom ljetnje sezone samo dvije linije ka Banjaluci i Nišu, jer nastavljaju sa obnavljanjem svoje mreže. Niskotarifni prevoznik, koji je prije dva dana proslavio povratak u letove sa preko 1.000 dnevnih letova širom Evrope, obnavljaće poslovanje na dva tržišta sledećeg mjeseca. Već je pokrenuta usluge ka Hrvatskoj i Crnoj Gori, piše

PRIJETNJA RADNICIMA: Upozoreni da će dobiti otkaz u banjalučkom marketu ako se zaraze koronom

Posla za inspektora ponovo bi moglo biti i u trgovačkim radnjama. U jednom banjalučkom marketu osvanulo je prijeteće upozorenje radnicima – ko se zarazi koronom dobiće otkaz. Anonimne prijave već su stigle do sindikata i Republičkog inspektorata koji najavljuje izlazak na teren već naredne sedmice. Svi koji se zaraze virusom, neće biti plaćeni, proglasiće se

SAVIĆ (SDS): U Srebrenici kandidat Srbin, u Mostaru zajednička lista

„SDS želi načelnika Srbina u Srebrenici i u tom smislu ćemo pristupiti izboru za kandidata za načelnika opštine i u narednih pet do sedam dana bi trebalo da opštinski odbori u Srebrenici vide koja je to ličnost oko koje će se okupiti“, istakao je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić. Govoreći o izborima u Mostaru, Savić

JOŠ IMA MJESTA: Školarina u prvoj privatnoj osnovnoj školi – 12 rata po 768 KM

Nakon što su ispunjeni svi strogi kriteriji za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, od septembra ove godine sa đacima će početi raditi prva privatna osnovna škola u Republici Srpskoj. Osnovna škola „Nikola Tesla“ će obrazovati đake od 1. do 9. razreda, a u školskoj godini 2020/2021. upisuje učenike od 1.

CIK BIH: Novac za lokalne izbore još nije obezbijeđen, situacija alarmantna

Centralna izborna danas je ponovo pozvala institucije na nivou BiH da obezbijede novac za lokalne izbore čije je održavanje planirano 15. novembra. U saopštenju Kancelarije CIK-a za odnose sa javnošću navode da “Komisija BiH u kontinuitetu od početka ove godine apeluje i poziva nadležne donosioce odluka u BiH da je potrebno u zakonom utvrđenom roku

GENERAL BOŠKO KELEČEVIĆ: Od filma “Koridor 92” očekujem da se čuje riječ borca

Bitka za koridor kroz Posavinu je najveća, najsloženija i najvažnija bitka za postojanje Republike Srpske i da nje nije bilo, teško da bi Srpska opstala, izjavio je Srni penzionisani general Boško Kelečević, tadašnji načelnik Štaba Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske. “Živio sam za taj koridor i čini mi se da ću umrijeti sjećajući se