Vijesti 26.03.2016.

Rješenje za Banj brdo: Vozić ili elektronska rampa

ČITANJE: 2 minute
banj brdo
Gradonačelnik Slobodan Gavranović, umjesto što je najavio ukidanje rampe na Banj brdu, trebalo je da ponudi zajedničko rješenje koje bi zadovoljilo sve strane kao što je uvođenje elektronske rampe ili vozića prema izletištu, kazali su odbornici Skupštine grada.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, smatra da je uklanjanje  rampe neprihvatljivo rješenje. Podsjećamo, Gavranović je rekao da će rampa biti uklonjena zbog troškova čuvarske službe, ali da do daljeg na snazi ostaje zabrana saobraćaja za auta prema izletištu.

“Razumijem troškove čuvarske službe, ali smatram da postoji način na koji bi se to moglo riješiti, a jedan je da se instalira i elektronska rampa. Rampu na Banj brdu treba zadržati i omogućiti šetačima njihov prostor  kao što je bilo i do sada. Ne vidim nijedan ozbiljan razlog zašto bi rampa bila uklonjena izuzev ličnog interesa jedne grupe ljudi”, kaže Bosančić.

Ukoliko bi bilo nekakvih protesta ili šetnje građana čiji bi cilj bio sprečavanje uklanjanja rampe, dodao je da će se on pridružiti tom skupu.

Zoran Talić, odbornik PDP-a, kaže da  su oni iz ove stranke protiv odvijanja  saobraćaja na Banj brdu.

“Dali smo od početka podršku rekreativcima  i građanima koji koristi tu zonu za šetnju, a smatram da je gradonačelnik trebalo da ponudi konkretno rešenje kada već skida rampu”, kaže Talić.

Prema njegovim riječima, ako dođe do uklanjanja rampe, trebalo bi obezbijediti video-nadzor ili angažovati pripadnike  CJB da kontrolišu  da automobili ne idu prema izletištu.

“Za mještane tog dijela grada trebalo bi uraditi neke određene naljepnice po kojima bi bili prepoznatljivi, da oni mogu prolaziti gore, a svi oni koji ih nemaju da budu upozoreni od policije  ili kažnjeni”, naveo je Talić.

Draženko Ninić, odbornik  SNSD-a, smatra da se mora naći idejno rješenje.

“Jedan od načina je nabaviti vozić ili uraditi neku žičaru da bi svi bili na dobitku”,  rekao je Ninić.

Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada, kaže da  je regulacija saobraćaja na Banj brdu definisana pravilnikom, a pravilnik  je u nadležnosti gradonačenika, te se time neće baviti na zasjedanju Skupštine grada, ali da on lično podržava sve vrste aktivizma građana.

(NN)

Oznake: Zoran Talić