Sport 17.12.2018.

RK Borac dobija predsjednika i nove članove Uprave

ČITANJE: 1 minuta

Rukometni klub Borac Mtel sutra će dobiti novog predsjednika i članove Upravnog odbora. Banjalučani su nakon odlaska Milana Radovića u potrazi za novim čelnikom.

Direktor kluba Vladimir Branković ističe da je pred upravom puno posla do kraja godine.

-Imaćemo sutra sastanak Upravnog odbora na kojem će doći do rekonstrukcije ovog tijela. Razgovarali smo sa pojedinim ljudima koji će donijeti “svježu krv“ u upravu kako bi ovo tijelo u budućnosti radilo još bolje, a takođe mislim da ćemo dobiti novog predsjednika. Nakon toga zakazaćemo Skupštinu. Po našem pravilniku moramo je zakazati sedam dana ranije i na njoj ćemo tražiti da se ovaj izbor verifikuje, kao i da se dobije odobrenje da se Upravni odbor sa sedam poveća na 13 ili 15 članova- istakao je Branković.

On je takođe istakao da je imao sastanak sa čelnicima mađarskog kluba Komlo.

-Mađarska je napravila bum u sportu. Odredili su sportove u koje valja da ulažu. Njihovi klubovi podnose savezu prijedlog budžeta koji ide na provjeru a zatim im se vraća. Firme imaju pravo da daju 10 odsto profila u klubove koje im se ne oporezuje a sve to ide uz ugovor koji se proslijedi savezu. Takođe tu su i lutrije dok država ulaže u infrastrukturu. Zato i ne čude dobri rezultati i napredak njihovog sporta. Ima tu sigurno rješenja koja se mogu primijeniti i kod nas. Novi ministar sporta je Sonja Zec koja je pravnik tako da se nadam da ćemo u narednom periodu dobiti dugo očekivani Zakon o sportu – dodao je Branković.

(Srpskainfo)