Sport 15.07.2016.

RK “Borac” doveo peto pojačanje: Stigao Lončar!

ČITANJE: 2 minute

Peto pojačanje Borca m:tel je lijevi bek Miloš Lončar koji je do sada nosio dres francuskog drugoligaša Limoža.

Prije odlaska u Francusku bio je igrač Metaloplastike, Vojvodine i Kolubare, a glavni aduti su mu igra u odbrani i jak šut. Prije njega u klub su stigli golman Arman Beširović, lijevo krilo Mirko Majić, desno krilo Vladan Đurđević i srednji bek Goran Daničić. Do kraja prelaznog roka Banjalučani će angažovati još desnog beka i tako staviti tačku na formiranje ekipe.

Održana je i sjednica Upravnog odbora na kojoj je, osim igračkog kadra, usvojen budžet za narednu sezonu. On će iznositi 700.000 maraka. Od tog iznosa između 350.000 i 400.000 biće utrošeno na sve selekcije kluba, stanarine, hranarine, troškove prevoza, organizaciju utakmica… Četvrtina ovog iznosa, dakle nešto manje od 100.000 biće potrošeno na plate igrača. Ostali novac biće utrošen na poreze, te vraćanje kredita i dugova.

– Cilj nam je osvajanje titule i Kupa BiH. Moramo biti šampioni, nema izgovora kao prošle sezone da smo kasno došli u klub i ako vidimo da ne ide, pozdravićemo se i ponuditi svoje mandate drugim ljudima. Biće teško, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa problemima – rekao je član Upravnog odbora Marinko Umičević.

Pored rezultata prve ekipe, mnogo pažnje će biti posvećeno radu mlađih kategorija. Treneri u mlađim selekcijama već prave odličan posao jer su sve ekipe u vrhu ili na vrhu rukometa u BiH, a sada će biti poklonjena pažnja sekcijama u osnovnim školama.

– Tu bazu Borac je izgubio u prethodnim godinama, a moramo da je vratimo. Imamo odličan trenerski kadar, Golić će odrediti ko će voditi koju selekciju i vjerujem da će u bliskoj budućnosti gro igrača u prvom timu biti iz naše škole – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Dvorana

Na sjednici Upravnog odbora bilo je riječi i o izgradnji dvorane koja bi znatno rasteretila budžet.

– To je jedan od glavnih ciljeva, jer bi sve kategorije svakodnevno imale na raspolaganju prostor za treniranje. Takođe, mnogo bismo uštedjeli, jer sada puno novca dajemo na zakupljivanje termina. Uz tu dvoranu bismo imali i klupski hotel, lokale za izdavanje i sigurno bi bila samoodrživa – rekao je Umičević.

(Glas Srpske)