Sport 26.07.2016.

RK Borac m:tel: Da vratimo trofeje u Banjaluku

ČITANJE: 4 minute

Rukometaši Borca m:tel u ponedjeljak su počeli pripreme za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u kojoj će s mladim timom jurišati na sve pehare.

“Velikan iz Gospodske” prethodne godine nije uspio da odbrani titule u Kupu i prvenstvu BiH, pa je ostao i bez plasmana u regionalnu SEHA ligu. Međutim, s novim trenerom Ratkom Đurkovićem i mladim snagama, a bez “zvučnih imena” ipak s optimizmom kreće u novu sezonu.

U ponedjeljak u dvorani “Borik” održana je prozivka rukometaša crveno-plavih koju je novi šef struke okarakterisao kao novi i najnormalniji početak.

“Uobičajena je prozivka igrača da vidimo šta smo napravili u prelaznom roku, da vidimo šta smo zamislili, realizovali i ostvarili. Na prvi pogled, svima je jasno da će ekipa biti izuzetno mlada i biće akcenat na igrače koji dosad nisu imali zavidnu minutažu. To znači da nemamo ‘zvučnih imena’, ali nadam se da će ih biti. Ostala je neriješena situacija na desnom beku, u toku su pregovori sa nekoliko igrača. Kad to definišemo ekipa će biti kompletirana”, izjavio je Đurković banjalučkim novinarima.

Podsjetio je i da banjalučki tim ima pored mladosti u svojim redovima i nekoliko iskusnih rukometaša.

“Od starijih i iskusnijih ostao je Ratko Nikolić, iz Druge lige Francuske stigao je Miloš Lončar, lijevo krilo je Mirko Majić, od starosjedilaca je tu golman Damir Efendić, vratio se i Duško Hercegovac, a ostali su svi kadetski i juniorski pogon. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti da se sklopimo. Najiskrenije se radujem, biće uživanje raditi s njima, a kako će to izgledati u odnosu na druge ekipe, ne znam. Ne mogu da obećam titulu, ali mogu da kažem da je to naš cilj. Koliko će to biti realno, vidjećemo, ali sigurno je da Borac kao klub mora da stremi ka najboljem”, rekao je trener Borca m:tel i dodao da je njegov lični cilj da napravi “kompaktnu ekipu koja će svojim odnosom, radom i onim što pokazuje na terenu uspjeti da zadovolji očivanja javnosti i navijača”.

Đurković je naglasio da će cijele pripreme biti obavljene u Banjaluci.

“Imamo sve neophodne uslove, nema potrebe da negdje putujemo. U planu su i dva turnira – u Beogradu je već zakazan turnir, a očekujemo i potvrdu turneje po Sloveniji pred početak prvenstva BiH”.

Jedna od glavnih uzdanica banjalučkog tima biće golman Damir Efendić.

“Nova sezona, novi početak, a stari ciljevi. Želimo da popravimo rezultate iz prethodne sezonu i vratimo titulu i kup u Banjaluku. To su dva cilja i nadam se da ćemo uspjeti. Ekipa je dosta mlada ali imamo i iskusnije igrače. Uz ove mlađe koji imaju potencijal, vjerujem da ćemo napraviti lijep spoj mladosti i iskustva”, rekao je Efendić.

Da bi se igrački i stručni štab na miru bavili svojim poslom, odnosno rukometom, Uprava Borca m:tel mora da im osigura materijalne uslove, što je obećao potredsjednik kluba Marinko Umićević, najprije se osvrnuvši na neuspjehe iz prethodne godine.

“Prošla sezona je bila katastrofalna i nadamo se da se više nikad neće ponoviti. Planovi su da osvojimo titulu i Kup Bosne i Hercegovine, kao i da napokon uzmemo i Kup Republike Srpske, koji nismo uspjeli da osvojimo šest sedam godina”.

Svjestan je Umićević da to neće biti nimalo lako.

“Vidjećemo, ekipa je dosta mlada, trener (Ratko Đurković) je dosta dobar, ali i protivnici ne sjede skrštenih ruku. Svi se pojačavaju, ali mi se nadamo da naš tim može do kraja. A na nama iz uprave da obezbijedimo uslove, da ljudi primaju plate, a na igračima i treneru je da ostvare rezultate”.

Potpredsjednik Borca m:tel je ponovio da projektovani godišnji budžet kluba iznosi 700.000 KM.

“Naš prvi zadatak je da napunimo budžet, planirali smo 700.000 KM, ali biće jako teško. Vremena su teška, ali moramo da se potrudimo. Sad ne možemo ništa sa sigurnošću da kažemo, ali nadamo se ćemo uspjeti”, zaključio je Umićević.

(mondo.ba)